България гостува на Грузия в четвъртия си мач от тазгодишното

...
България гостува на Грузия в четвъртия си мач от тазгодишното
Коментари Харесай

Разтърсена България излиза срещу Грузия в търсене на първи успех в Лигата на нациите

България гостува на Грузия в четвъртия си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Двубоят от четвърта група на Лига С на шампионата в столицата Тбилиси стартира в 19:00 часа българско време.

Родните национали претърпяха една от най-срамните си загуби, откакто бяха разрушени от грузинците с 2:5 предходната седмица в Разград и ще се опитат да се реваншират за тежкото домакинско проваляне, което на процедура ни остави без шансове за напредък в конкуренцията. В добавка, тимът бе разтресен след пътния случай, при който Тодор Неделев пострада тежко и бе опериран по неотложност поради строшаване на черепа. За благополучие, капитанът на Ботев Пд е към този момент контактен и в устойчиво положение след случилото се в петък вечер. Лекарят на националния ни тим доктор Бисер Бочев съобщи по-рано през днешния ден, че ще са нужни 3-4 месеца, преди играчът още веднъж да намерения за завръщане на терена.

Заместник-изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Христо Запрянов съобщи на конференцията преди срещата на следващия ден, че „ лъвовете “ имат намерение да излязат на терена макар случая. Той разкри, че е имало диалози сред тях, УЕФА и грузинците по отношение на вероятно отсрочване на дуела, само че в последна сметка дуелът по всяка възможност ще се организира по прелиминарен проект. „ По мотив информациите, че може да има отсрочване на мача, желая да кажа, че България има намерение да излезе на терена против Грузия в неделя. Имахме диалози и с УЕФА, и с сътрудниците от Грузия – националният селекционер Георги Иванов изрази предпочитание дуелът да се организира по стратегия. Да, има желание играчите ни да излязат на следващия ден с фланелки в поддръжка на Тодор Неделев – подочух, че ще има и ръкопляскания от трибуните в 8-та минута. Всяка една поддръжка е значима в този тежък миг “.

Временният селекционер Георги Иванов-Гонзо добави, че обстановката е комплицирана след случилото се, което е шокирало всички в лагера на националите. Той би трябвало да вдигне нашите футболисти и след фиаското с Гибралтар в последния дуел на България в Лигата на нациите – „ трикольорите “ направиха единствено тъждество 1:1 при визитата си на „ футболното джудже “. Страната ни ще търси първа победа в тазгодишното издание след двете си равенства със Северна Македония и Гибралтар и загубата от Грузия, който е водач в подреждането с цялостен актив от девет точки. Родните национали са трети с две точки, на една пред намиращия се на дъното Гибралтар, до момента в който Северна Македония има четири пункта.

До момента България и Грузия са се изправяли седем пъти един против различен, като в формалните мачове " лъвовете " имат две победи, тъждество и две загуби. Двете другарски срещи приключват с триумф на България, в това число и последният мач сред двата отбора, който се игра при започване на септември 2021. Съдийската бригада ще бъде от Норвегия, като основен арбитър е Еспен Ескас, а негови помощници ще са Ким Томас Хаглунд и Ян Ерик Енган. На ВАР-а ще са немски дует в лицето на отговарящия за системата Сьорен Щоркс и асистента му Рафаел Фолтин. Четвърти арбитър е норвежецът Рохит Саги.

Това е последният мач за националния тим по време на юнския цикъл от срещи в Лигата на нациите. „ Лъвовете “ възобновяват присъединяване си на 23 септември, когато одобряват новобранеца в групата Гибралтар. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР