България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София

...
България Еър“ временно преустановява полетите по редовната си линия София
Коментари Харесай

Националният авиопревозвач спира полетите си до и от Тел Авив

„ България Еър “ краткотрайно прекратява полетите по постоянната си линия София - Тел Авив – София, оповестиха от самолетната компания.

Решението е взето след разбор на рисковете за сигурността по отношение на ескалацията на напрежението на територията на Израел през последните седмици и заради задълбочаващия се боен спор.

Основен приоритет на националния транспортьор постоянно е бил гарантирането на сигурността на пасажерите и екипажа, а усложняването на ситуацията в Израел води до забележителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив.
Поради покачвания боен риск, всеки обособен полет до близкоизточната страна предстои на предварителна преценка и удостоверение на застрахователното покритие, като усложнената обстановка прави невероятно приемане на нужното позволение за осъществяване на полетите, показват от „ България Еър “.

Националният авиопревозвач осведоми пасажерите за смяната по техните резервации и издадени билети. Отмяната на полетите се постанова заради независещи от самолетната компания аргументи, зародили в изискванията на изключителни условия и в резултат на военната борба в Израел.

При взимане на решенията за анулация на полетите от/до Израел, са съобразени наредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и използваните регламенти на Европейски Съюз и интернационалните контракти.

Националният транспортьор съжалява за породеното стеснение и дава опция на засегнатите пасажери за безвъзмездна смяна на датите по всички закупени билети за пътешестване от/до Тел Авив в период до една година.  

Авиокомпания „ България Еър “ следи от близко развиването на обстановката, рекомендациите на държавните управляващи, и след взискателна оценка на риска ще осведоми в допълнение пасажерите за опциите за пътешестване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР