България е започнала преговори с Турция за осигуряване на трасе

...
България е започнала преговори с Турция за осигуряване на трасе
Коментари Харесай

България преговаря за свързване към газовата мрежа на Турция

България е почнала договаряния с Турция за обезпечаване на трасе за доставка на природен газ като различен маршрут. Това заяви за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов. Той посрещна през днешния ден депутати от енергийната комисия към Народното събрание в Чирен.

Въпреки желанието за изнесено съвещание на комисията в Чирен, до такова не се стигна, защото доста народни представители не откликнаха на поканата.

Пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на " Булгартрансгаз " съобщи, че компанията е подготвена да изпълни хранилището до края на лятото и есента.

" Към актуалният миг - в хранилището има над 113 млн. куб. м природен газ, което съставлява към 21% от техническия потенциал за предпазване. Това, което желая да успокоя вашите фенове, е, че за този интервал от годината това е един естествен размер. В съпоставяне с предходната година - това е с към 6% повече газ в хранилището. Приключи добивния сезон, сега сме в интервал на нагнетяване и на дневна база се нагнетяват към 1 милион куб. м. природен газ. " - сподели изп. шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

При потребност хранилището може да проработи и през лятото, само че сега количествата са задоволителни за 30 дни и могат да обезпечат към 40% от лятното ползване на природен газ.

Вчера е направена следващата проба на трасето сред България и Гърция и е открито, че всичко върви по проект, тъй че тръбата да бъде приключена в период, сподели още Малинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР