България е започнала да оборудва с ракети бреговата охрана, като

...
България е започнала да оборудва с ракети бреговата охрана, като
Коментари Харесай

Денков: Въоръжаваме бреговата охрана с ракети, никой да не смее да доближи черноморските ни градове

България е почнала да оборудва с ракети бреговата защита, като задачата е „ никой да не смее да приближи черноморските градове “ на страната, заяви министър председателят Николай Денков в четвъртък, 7 септември, до момента в който отговаряше на въпроси на жители, заложени му от консуматори във „ Facebook “.

Българският министър председател разгласи, че страната ни би трябвало да развие военноморските си сили, с цел да може те да са задоволително готови да пазят страната, осведоми Евроактив България.

„ В момента не виждаме директна опасност за българските пристанища, само че на мощ се дава отговор със мощ. Затова сме почнали да купуваме ракети за бреговата защита, с цел да не смее никой да приближава черноморските ни градове “, сподели Денков.

В този подтекст той напомни офанзивата на Руската империя против Варна през 1915 година.

„ Подаден е сигнал в НАТО, че Русия се пробва да направи Черно море – съветско езеро, единственият метод да се противопоставим е, че на мощ се дава отговор със мощ. Преди доста, доста години Варна е обстрелвана от Русия по Черно море. Не би трябвало да го разрешаваме “, сподели Денков.

Артилерийската офанзивата от съветския флот против най-големия български черноморски град се случва на 14 октомври 1915 година, когато варненци са излезли по улиците да празнуват един от християнския празник – Петковден. Обстреляни са единствено цивилни обекти, като умират девет души, а 38 са ранени. На 13 декември 1916 година по време на различен празник (Андреевден) е обстрелян и Балчик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР