България е стратегически партньор и съюзник на САЩ. Това заяви

...
България е стратегически партньор и съюзник на САЩ. Това заяви
Коментари Харесай

Посланик Кенет Мертен: България е стратегически партньор и съюзник на САЩ

България е стратегически сътрудник и съдружник на Съединени американски щати. Това съобщи Н. Пр. Кенет Мертен, дипломат на Съединените американски щати у нас по време на бизнес-закуска. Според него нашите две страни работят ръка за ръка по голям брой въпроси, които касаят двустранното съдействие, сигурността, енергийна диверсификация и интеграцията, с цел да бъдат учредени устоите на демократичните правила.

Инвеститорите търсят нови бизнес благоприятни условия там, където върховенството на закона и институциите са мощни, страни, които оферират равни благоприятни условия за фирмите, акцентира Мертен. 
Аз мога да ви поддържа за тази ваша визия и да подчертая, че задачата е основаване на по-привлекателна среда за интернационалните вложения, ние сме ангажираме да работим с вас и с българското държавно управление в поддръжка на мощния бизнес, който притегля вложения.
Кенет Мертен - дипломат на Съединени американски щати в България

Новият американски дипломат разгласи и поддръжката си за участието на България в еврозоната. 
Още благоприятни условия ще могат да се разкрият пред България и когато влезе в еврозоната. Приемането на еврото ще направи лесна съпоставимостта на цените и ще е потребно за потребителите, ще паднат лихвените проценти и ще е по-лесно за бизнеса да работи в еврозоната и с целия свят, тук-там, където върховенството на закона е мощно.
Кенет Мертен - дипломат на Съединени американски щати в България

Кенет Мертен сподели още, че тази година се навършват 120 години от слагането на дипломатически връзки сред Вашингтон и София, а като част от отбелязването на годишнината в американската столица към този момент е оголен и офис на Американската комерсиална камара в България.
Както споделих и пред американския конгрес България е значим сътрудник на Съединените щати, който като се изключи че развива двустранните взаимоотношения сред двете страни, България подкрепя развиването и на района. Вашата страна продължава да изнася значими първични материали, които доближават до цяла Югоизточна Европа, което демонстрира смисъла Ви за Балканите, само че и освен. Особено съм впечатлен от метода, по който България съумя да диверсифицира доставките си на природен газ и да се откъсне от зависимостта си от Русия. Съединените щати ще бъдат ваш стратегически сътрудник освен в областта на сигурността, само че и в енергетиката.
Кенет Мертен - дипломат на Съединени американски щати в България
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР