България е страна с богата история и разнообразно културно наследство,

...
България е страна с богата история и разнообразно културно наследство,
Коментари Харесай

5 български дворци, които трябва да посетите


България е страна с богата история и разнообразно културно завещание, и може да се похвали с сбирка от крепости, които демонстрират нейното царско минало и архитектурно величие. От средновековни замъци до луксозни резиденции, тези крепости оферират взор към завладяващото минало на България. Може да не са Версай, само че нашите крепости заслужават внимание. Ето кои български дворци наложително би трябвало да посетите. Освен всичко друго, те са отличен декор за артистична снимка.

Царската резиденция в София



Разположен в сърцето на София, дворецът " Батенберг " е архитектурно украшение, което в миналото е служило за царски замък на българските монарси. Построен в края на XIX в., дворецът съчетава детайли от стила на Виенския сецесион с българската възрожденска архитектура. Въпреки че към този момент не е дом на царското семейство, дворецът “Батенберг ” е отворен за гости и предлага взор към царската история на България посредством елегантните си зали и обилни интериори.

Дворецът “Врана ”



Сгушен в подножието на Витоша, дворецът “Врана ” е служил като царска ловна резиденция и лятна резиденция на българските монарси. Създаден персонално от Цар Фердинанд I в интервала 1899-1912 година, този замък показва хармонична комбинация от архитектурни стилове, в това число и отличителното въздействие на австрийския проектант Фридрих Грюнангер. Към момента той е дом на цар Симеон Сакскобургготски и неговото семейство. Дворецът е заобиколен от хубав парк, който го трансформира в умерено място за отдих за тези, които търсят отмора от шумния град. Паркът е извънреден за България и по нищо не отстъпва на известните европейски пейзажни паркове от XVIII и XIX век. Царският парк и Дворец се разполагат на 950 дка повърхност, персонално имение на българските царе Фердинанд I, Борис III и Симеон II.

Дворецът Евксиноград



Разположен в Приморския парк във Варна, дворецът “Евксиноград ” е замайващ образец за българската черноморска архитектура. Първоначално издигнат като лятна резиденция за княз Александър I Батенберг, дворецът е наименуван Сандрово, както са наричали Батенберг на галено, само че след това княгиня Мария Луиза Бурбон-Пармска го преименува на Евксиноград – Гостоприемният град. Дворецът се радва на красиви градини и панорамна панорама към морето, което го прави известна дестинация. Посетителите могат да прегледат изисканите стаи на двореца и да се разходят из обилните, озеленени площи, наслаждавайки се на хубостта на българското крайбрежие.

Дворецът в Балчик



Кацнал на рид с аспект към Черно море, Царският замък в Балчик е неповторима комбинация от архитектурни стилове. Построен при започване на 20-ти век като лятна резиденция на румънската кралица Мария, дворецът се отличава с възхитителна комбинация от ориенталски, средиземноморски и готически въздействия. Дворецът е заобиколен от ботанически градини, които способстват за очарователната атмосфера на това морско пристанище, а достъпът до вътрешността е разрешен, тъй че можете да разгледате и достоверното обзавеждане, както и забавни предмети от предишното.

Дворците в България оферират завладяващо странствуване през историята на страната, демонстрирайки архитектурното майсторство на разнообразни столетия. От средновековни замъци до морски убежища, всеки замък споделя историята на предишното на България, като ни кани да влезем в свят на лукс, грациозност и царствено обаяние. Независимо дали сте запалянко на историята, фен на архитектурата или човек, който търси умерено бягство, българските дворци са наложителни за посещаване, обещавайки богато и завладяващо прекарване, което резонира с културното завещание на страната.

Царска Бистрица



В непосредственост до курортния град Боровец, измежду красивата Рила планина, Царска Бистрица е някогашен замък и ловна хижа на монарсите от Третото българско царство. Построен в интервала 1898 и 1914 година, той е значима част от историята на последната българска царска династия. На броени крачки от основите на двореца разлива водите си река Бистрица, чийто извор са ледените езера в подножието на връх Мусала.

Сградата съставлява истинска интерпретация на българската архитектура от интервала на Възраждането, повлияна от някои европейски стилове както извън, по този начин и при вътрешната украса на двореца. Наред с богато дърворезбованите тавани и колони в духа на българската традиция, истинската европейска мебел със загатнати фолклорни претекстове, чипровските и котленски килими носещи славата на България по света, може да се види достоверна каюта, персонален подарък от капитана на кораба “Нова Америка " Жан-Луи Морис на Княз Фердинанд 1. Дворецът е отворен за визити от четвъртък до неделя, тъй че умерено можете да си отделите един от почивните си дни, с цел да се потопите в достоверна царска конюнктура и да видите персоналните движимости на цар Фердинанд I и цар Борис III.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР