България е сред първите три страни в Европейския съюз по

...
България е сред първите три страни в Европейския съюз по
Коментари Харесай

България в челната европейска тройка по прием на антибиотици

България е измежду първите три страни в Европейския съюз по банкет на антибиотици през последните 12 месеца, показа проучване на Евробарометър.. Преди България са Малта (42%) и Люксембург (36%).

Анализът по страни разкрива, че във всички страни членки по-малко от половината от интервюираните споделят, че са приемали антибиотици. Само в тези три страни, една трета или повече респонденти декларират, че са го правили. Анкетираните са минимум склонни да одобряват антибиотици в Швеция и Германия (и двете по 15%), Полша (16%) и Нидерландия и Дания (и двете по 18%).

Най-малко осем от всеки 10 индивида във всяка страна членка споделят, че са получили своите антибиотици от здравно лице. Най-високият дял е в Чехия (98%), Полша (97%) и Дания (96%), а най-ниският е измерен в Румъния (80%), Австрия и Белгия (и двете 84%), и Унгария и България (и двете по 87%). Анкетираните, които са провели антибиотичен курс през последните 12 месеца, са запитани дали са си създали проучване, с цел да схванат повода за болестта преди или по същото време, когато са почнали приема на лекарството. В 16 страни най-малко половината от хората споделят, че са си създали тест, като повече от две трети (67%) показват това в Чехия, близо две трети (65%) в Хърватия и 63% в Дания и Естония. Най-малко е евентуално респондентите да кажат това в Полша (29%), Румъния (31%) и Нидерландия и Франция (и двете 39%).  В България тест са създали 51%, а не са - 48%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР