"България е с най-добри условия в Европа за професионална реализация

...
"България е с най-добри условия в Европа за професионална реализация
Коментари Харесай

България е на първо място в Европа по брой жени специалисти в ИТ сектора

"България е с най-хубави условия в Европа за професионална реализация на дамите от позиция на дълготрайност на отпуска по майчинство, лидерски позиции и стопански благоприятни условия ".

Това съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова по време на онлайн полемика в границите на Световната среща на върха по въпросите на осведомителното общество.

Заместник-министърът цитира данни на Евростат, съгласно които, у нас една трета от заетите в ИТ сектора са дами, което е два пъти повече от междинното съотношението за страните от Европейския съюз и извежда страната ни преди всичко.

"Възможностите за развиване в цифрова среда, както и работата от вкъщи, са необятно употребявани в областта на услугите, позволявайки на дамите гъвкаво да комбинират служебни отговорности и фамилни задължения ", уточни Андреана Атанасова.

Тя бе безапелационна, че привличането на дами в ИТ бранша е както политика на българското държавно управление, по този начин и съзнателен интерес от страна на бизнеса и обществото.

„ По този метод се удвоява капацитета на професионалната ИТ общественост. Съвместно с неправителствени организации, в България има редица начинания за привличане на младежи, равнопоставено девойки и момчета, в цифровия бранш “, сподели още заместник-министърът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР