България е различна страна, която не успява пълноценно да се

...
България е различна страна, която не успява пълноценно да се
Коментари Харесай

Илиян Василев: Нямаме нормални политици и бизнесмени, но ни карат да живеем в техния паралелен свят

България е друга страна, която не съумява пълноценно да се впише в европейските трендове на развитие нито стопански, само че най-много ценностно.

Това прави усещане във всички сфери на живота - от стопанска система, през медии, спорт, та до върховете на властта - моделът тук е по-близък до евразийските системи, в сравнение с до демократичната система.

Интересен коментар написа някогашният дипломат на България в Русия Илиян Василев

" Русия упреква Съединени американски щати за това, че е " принудена " да нахлуе в Украйна, с цел да се бори за сигурността си

Русия упреква Европейски Съюз, че е основал енергийната рецесия в света, поради напъните му да се измъкне от енергийната хватка на Русия.

Та въпросът ми е - от кого се учи Борисов, като твърди, че държавното управление на Петков единствено се е свалило, че е вдигнало цените на горивата и на природния газ, че е провалило газовата диверсификация, тугедър със правосъдната промяна.?

Проблемът е в систематичната деградация на политиката и политици, в паралелния свят, в който живеят и карат нас да живеем.

Ние нямаме нормални политици, а политически чейнчаджии, които броят кеш против услуги.

Нямаме естествени предприемачи, а олигарси, чиито само умеене е да " усвояват " прелитащи около тях парични обществени или европотоци.

Когато единствената обич, на която се кадърен, е любовта към парите и властта, материалното, консуматорското, и ти определяш ориста на нацията, летенето е невероятно.

За това детоксикацията на публичния организъм би трябвало да обхване и политиците и олигарсите, които взаимно се обуславят и осмислят. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР