България е проучвала възможности за придобиване на дронове Байрактар“. Това

...
България е проучвала възможности за придобиване на дронове Байрактар“. Това
Коментари Харесай

Българската армия с дронове за 1 млрд. лв. Проучва се пазарът

България е проучвала благоприятни условия за придобиване на дронове „ Байрактар “. Това сподели служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Турските дронове бяха предоставени на Украйна след началото на войната с Русия.

Служебният министър на обраната Димитър Стоянов и посочи, че с турската страна е имало единствено среща.

„ Направихме среща със СЕО-то на „ Байрактар “. Предложиха ни информация, съдействие и коопериране, в това число с български компании, само че е прекомерно рано да приказваме за този план “.

Ясни са компаниите, с които може да се приказва, сподели Стоянов. И дефинира като водеща страна Съединени американски щати.

Проектът е в стадий изследване на пазара посочи министърът на защитата. Покупка на дронове е в проектите на военните за рационализация до 2026 година Той е оценен с вероятен бюджет сред 500 и 999 милиона лв..

До края на годината ще бъде изпратено питане за предложения (RFP) до контракта за доставка на 3D радари за армията. Офертата ще получат американски и европейски компании, сподели Димитър Стоянов, измежду които е и „ Локхийд Мартин “. Проектът за радарите е обвързван и с идването на новите изтребители F-16. Бюджетът за радарите е сред 100 и 500 милиона лв..
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР