България е предоставила доброволна вноска в размер на €50 000

...
България е предоставила доброволна вноска в размер на €50 000
Коментари Харесай

България даде €50 000 за разследване на руските престъпления в Украйна

България е предоставила доброволна вноска в размер на €50 000 в Доверителния фонд за събиране на средства за подкрепяне на активността на Службата на прокурора на Международния углавен съд (МНС) в Хага, проверяващ съветските военни закононарушения в Украйна. Това се схваща от доклада за активността на Министерството на правораздаването под управлението на Надежда Йорданова.

" Осигурено е интензивно присъединяване в самодейностите на ниво Европейски Съюз, свързани с битката с безнаказаността в Украйна. В рамките на своята подготвеност Министерството на правораздаването взе участие в оперативна група " Замразяване и изземване "  (Freeze and Seize Task Force) на Европейска комисия, основана за съгласуване на дейностите, свързани със замразяването на активи ", се споделя в доклада.

През пролетта Висшият правосъден съвет реши, че не е оправдано български магистрати да вземат участие в специфичната интернационална комисия, която по самодейност на Полша ще документира и открива съветските закононарушения, осъществени в Украйна. Без спор съветът прие само за сведение писмото на правосъдното министерство, което им препращаше полската молба за изтъкване на специалисти.

 

Йорданова се закани още веднъж да сложи въпроса на вниманието на съвета. " Аз съм в неразбиране, това е ценностен въпрос ", уточни министърката, която отсъстваше от съвещанието, на което нотата от Полша беше призната единствено за сведение.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР