България е полезна за Шенген заради опита си с охраната

...
България е полезна за Шенген заради опита си с охраната
Коментари Харесай

България е полезна за Шенген заради опита си с охраната на границата, заяви дипломат

България е потребна за " Шенген " поради опита си с защитата на границата. Това разяснява пред Българска национална телевизия посланикът на Франция в София Ерик Льобедел. Той напомни, че преди месец при визитата си тук френският президент Еманюел Макрон предложи България да взе участие изцяло в размисъла, който би трябвало всички да проведем за бъдещия " Шенген " и тя ще бъде част от този " Шенген ".

" Сега " Шенген " не е съвършен и стартира полемика по какъв начин да подобрим фунционирането му с богатия опит на България в тази област ", продължи той.

Можем ли да си представим, че България ще ни лиши от опита си по защитата на границата, или че България няма да бъде заинтригувана от нашите оферти за разширението на Западните Балкани, България не би ли била заинтригувана от фонд за взаимност, който би разрешил обществено доближаване, разяснява риторично дипломатът речта на президента Макрон за бъдещето на Европа, запитан дали Франция и Германия не основават елитно ядро и слаба външна страна.

Помолен да разяснява кандидатурите на България и на Франция за домакинство на Европейската организация по медикаментите, френският посланик се пошегува, че с хитрата си система на точкуване изборът на град - хазаин наподобява на състезанието " Евровизия ". " Не знам какъв ще е резултатът, само че знам, че песента, която ще завоюва, ще е доста хубава ", сподели той.

По мотив противозаконния референдум за независимостта на Каталуня, Льобедел заяви, че през вчерашния ден президентът Макрон се е обадил по телефона на испанския министър председател Мариано Рахой, засвидетелствал му е привързаността си към испанската конституция и го е уверил, че Рахой е единственият му събеседник в Испания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР