България е първенец в целия Европейски съюз по брой чуждестранни

...
България е първенец в целия Европейски съюз по брой чуждестранни
Коментари Харесай

Над 60% от учещите медицина у нас са чужденци

България е отличник в целия Европейски съюз по брой задгранични студенти в медицинските специалности. Почти 60% от бъдещите лекари у нас са чужденци. Защо избират страната ни и съумяват ли да се осъществят - вижте.

Октам, Суде и Тона са от Турция. Но избират България, с цел да учат тук. Те са млади и амбициозни хора, за които да лекуваш е предопределение. Суде е в първи курс. Израснала е в семейство на лекари. Иска и тя да тръгне по този път.

 
Винаги съм желала да работя в Европа, а образованието в България е ключът към Европа.
Суде, студент по медицина

За Тона и Октам образованието у нас е на равнище и е налично като цена.

 
В България има обучение по европейски стандарт. И българите са гостоприемни.
Тона, студент по медицина
Чувал съм, че образованието по медицина в България е доста положително. Затова избрах България. И цените са допустими и не са толкоз високи.
Октам, студент по медицина

В болница " Лозенец " има към 850 студенти по медицина, като 1/3 от тях са чужденци, множеството от които от Гърция и Турция.

 
От Италия имаме студенти, имаме и от по-екзотични и далечни места. От Канада, от арабския свят. Прави ми усещане, че студентите са много по-отворени във връзка с образованието, задават забавни въпроси, съществени са по време на лекции. Впечатленията ми са, че получават едни положителни умения в дисекционната зала.
проф. Иван Масларски

Езикът обаче постоянно се оказва преграда. Според проф. Масларски може да се намерения за по-сериозни курсове по български език.

 
Те когато отидат в клиника би трябвало да споделят въпреки всичко с пациентите на български, не всеки от тях знае британски език. Това съм забелязал, че е като проблем при тях, трябват по-задълбочени курсове, с цел да могат да споделят с пациентите свободно.
проф. Иван Масларски

Много от студентите, които избират България за своето обучение, съумяват да се осъществят. Или у нас, или на запад. Данните сочат, че единствено 2.5% от приключилите висше обучение в страната през последните пет години са безработни.

 
Може би желая да остана и да живеят тук в бъдеще, тъй като България е покрай Турция. Нашата просвета е близка и нямам самообладание да науча българския.
Суде, студент по медицина

За Euronews Bulgaria Християна Димитрова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР