България е осъдена да плати 1 635 875 евро плюс

...
България е осъдена да плати 1 635 875 евро плюс
Коментари Харесай

България е осъдена да плати на Сакскобургготски над 1.6 млн. евро

България е наказана да заплати 1 635 875 евро плюс всички налози, които могат да бъдат начислени. на Симеон Сакскобургготски. Това оповестява Европейският съд по правата на индивида в Страсбург с днешна дата.

В началото на септември 2021 година Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок осъдиха България в Страсбург поради мораториума върху горите им, натрапен през 2009 година, с който държавното управление наложи възбрана фамилията да се разпорежда с тях и да ги употребява до приемането в действие на специфичен закон. Такъв обаче към момента не е признат, а мораториумът работи върху всички парцели, върнати на Сакскобургготски след рухването на комунистическия режим.

Междувременно фамилията нападна мораториума пред Европейския съд по правата на индивида, а с решението си отпреди 2 години съдът даде опция в границите на 6 месеца страната и Сакскобургготски да реализират сделка за обезщетение, което българското държавно управление да изплати за породените на фамилията материални вреди. Към оня миг съдът присъди само 5 хиляди евро разходи по делото, които държавното управление би трябвало да заплати.

В настоящето решение съдът напомня, че към този момент е решил да дефинира обезщетение за ищеца поради претърпените вреди с налагането на мораториума. Приема, че с него е нарушена конвенцията за правата на индивида, която пази собствеността. Постановява още, че е нарушено правото на обективен правосъден развой, защото мораториумът не е можело да бъде обжалван. Действията на българските управляващи са сложили непропорционална самостоятелна тежест върху Сакскобургготски и сестра му.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР