България е начело в класацията по продажби на бензинови коли

...
България е начело в класацията по продажби на бензинови коли
Коментари Харесай

Колите поскъпнаха с 30% - българинът не се отказва от дизела

България е отпред в класацията по продажби на бензинови коли в Европейския съюз, демонстрират данни на Европейската асоциация на автомобилните производители. Отчетен е растеж с 16,3% по отношение на предходната година.

Владислав Стоименов е притежател на автокъща, която е продала 230 коли от началото на годината. Според него търсенето е по-голямо от предлагането, само че това не стопира българина при покупката на автомобил.

" Дизеловите коли се продават както преди, електрическите стартират и те да се търсят. Интересът към тях се повишава постепенно. Откакто стартира Ковид вълната, сигурно към този момент има растеж на цените на колите от близо 30%. Не единствено в България, а и на открито ", изясни Стоименов пред bgonair.

За третото тримесечие растежът в продажбата на дизелови коли у нас е 22,4%. Пазарът на колите втора ръка регистрира покачване в цените и поради дългия развой по закупуване на нов автомобил.

" С новите коли има проблем - закъснение с поръчките. Почти 6 месеца е минимумът, който ще чакаш, в случай че поръчаш нов автомобил. Независимо каква ще е марката. Втората приложимост се търси съществено ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР