България е на седмо място по влагане на антибиотици в

...
България е на седмо място по влагане на антибиотици в
Коментари Харесай

България е седма по влагане на антибиотици в пилешкото месо

България е на седмо място по вложение на антибиотици в производството на пилешко месо. Това обаче не означавало, че антибиотиците участват в крайния артикул, обявиха пред bTV епидемолози.

Съмненията и историите за качеството на пилешкото месо и наличието му на антибиотици и хормони са всеобщо публикувани у нас. Много родители не дават на децата си пилешко, тъй като са уверени, че в него има химия, която може да бъде нездравословна за здравето.
Лекари също предлагат на родители да не дават на дребните си деца пилешко поради неговото наличие. Антибиотиците в пилешкото също по този начин предизвиквали по-голяма смъртност при хората, тъй като медикаментите спирали да работят на организма им.

 Антибиотици в месото няма, твърди БАБХ
Антибиотици в месото няма, твърди БАБХ

Добитата продукция през карентния интервал не се позволява в хранителната верига

Едно от последните изследвания обаче демонстрира друго. При изработен тест на пилешко месо, закупено от комерсиалната мрежа, в крайния артикул не е открито съществуване на антибиотици и хормони. Опитът е бил извършен от екип на bTV в акредитирана лаборатория на Агенцията по сигурност на храните и е бил концентриран само върху наличието на останки от антибиотици и хормони в месото.

Според основния епидемолог доктор Ангел Кунчев у нас се следи доста по-голям проблем при хвърлянето на антибиотици в околната среда. Проблеми възниквали и при несъразмерната приложимост на медикаментите. В този подтекст Кунчев прикани хората да не одобряват антибиотици при вирусни болести, както и да не прекъсват предварително лекуването си с постановен антибиотик.

 Огнище на птичи грип и в Пазарджишко
Огнище на птичи грип и в Пазарджишко

10 села в региона са сложени под наблюдаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР