България е на десето място в Европейския съюз по годишен

...
България е на десето място в Европейския съюз по годишен
Коментари Харесай

България е десета в ЕС по годишен ръст в строителството

България е на десето място в Европейския съюз по годишен растеж на строителната продукция през май. Това демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат.

През май строителната продукция в страната ни е отчела растеж с 2.6% по отношение на същия интервал на предходната година. Регистрираната стойност е най-слабото повишаване на годишна основа от януари. Спрямо април, строителната продукция в България се е свила с 0.4%, което е трети следващ месец на месечен спад.

Най-значителен годишен растеж на строителната продукция е регистриран в Унгария, нараствайки с 26.2%, Румъния с нарастване от 23.8% и Словения с растеж от 11.1%. Финландия записва спад с 1.6%, а в Белгия строителната продукция е намаляла с 1.5%.

Сред страните членки, за които са налични данни, най-голямо намаляване на строителната продукция на месечна основа е записано в Румъния със 7.6% по-ниска стойност, Финландия със спад от 3.1% и в Швеция, където тя е намаляла с 2.9%. Ръстът е бил най-голям в Словения с 4.1% нарастване, следвана от Франция с растеж с 1.9% и Холандия - с 1.4% по-висок индикатор. Продукцията в бранш строителство в Европейски Съюз и еврозоната е намаляла с по 0.3% през май по отношение на април, а на годишна основа е регистриран растеж от 2% в еврозоната и 2.5% в Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР