България е класирана на 67-мо място по военна мощ в

...
България е класирана на 67-мо място по военна мощ в
Коментари Харесай

България е класирана на 67-мо място по военна мощ

България е класирана на 67-мо място по военна мощност в годишния отчет " Global Firepower ", който прави оценка военната мощ на 142 страна, варираща от разнообразието на оръжия и налична работна мощ до географско местонахождение и финансова мощност.

Първи в класацията са Съединени американски щати, следвани от Русия, Китай и Индия, а в топ 10 са още Япония, Южна Корея, Франция, Англия, Пакистан и Бразилия. Турция и Иран са позиционирани, надлежно, на 13-то и 14-то място.

От страните от Балканския район Гърция се подрежда на 27-мо място, следвана от Румъния – 38-мо, от Сърбия, която е на 61-во място, следвана от Хърватия - 62-ро. Черна гора е на 132 място, Албания - на 115-то място, Северна Македония - на 135-то, Косово - на 140-то място.

При оценяването са взети поради повече от 50 фактора, измежду които брой на популацията, брой на наличната военна работна мощ, типове въоръжения и техният брой, естествени запаси, логистични благоприятни условия, бюджет за защита и географско местонахождение.

Анализаторите означават, че неповторимата вътрешна формула, употребена при приемането на резултатите, разрешава на по-малките, по-напреднали в софтуерно отношение страни да се конкурират с по-големи, по-слабо развити страни, написа БГНЕС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР