България е изправена пред обявяване на извънредно положение заради разпространението

...
България е изправена пред обявяване на извънредно положение заради разпространението
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Родителите сами ще преценяват дали да пускат децата си на училище

България е изправена пред оповестяване на изключително състояние поради разпространяването на ковид. Късно нощес министър председателят Бойко Борисов разгласи, че ще изиска от Народното събрание да гласоподава мярката, с цел да улесни работата на държавното управление в битката със болестта.

До настояването на Борисов се стигна, откакто се разбра, че 23-ма души са с позитивни проби за вируса. Един от тях - жена на 66 години, умря в " Пирогов ". По-голяма част от инфектираните са контактували с нея.

Борисов се оплака, че доста хора не съблюдават наложените ограничения за карантина и поради това, по думите му, службите на Министерство на вътрешните работи би трябвало да ги намират и задържат наложително.

От просветителното министерство пък оставиха родителите сами да преценяват дали да пуснат децата си на учебно заведение в областите, в които към този момент няма грипна почивка.

" Дневник " следи в действително време развиването на събитията.
Ключови моменти 08:01Учениците са освободени от училищеМинистерството на образоването разгласи, че през днешния ден (13 март) на всички места, където няма грипна почивка сега, учениците са освободени да не участват в учебно заведение по преценка на родителите. Това се постанова поради разпространяването на ковид в страната.

Късно нощес министър председателят Бойко Борисов разгласи, че държавното управление ще предложи на Народното събрание да разгласи изключително състояние в България.

До крайната мярка се стигна, откакто по-рано в четвъртък се разбра за нови 16 случая със инфектирани от ковид. Така общо 23-ма души са към този момент потвърдени носители на вируса. Сред тях е и умрялата в " Пирогов " жена на 66 години. Повечето от новите случаи на инфектирани с COVID-19 са имали контакт с нея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (396)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР