България е готова от много години както за Шенген, така

...
България е готова от много години както за Шенген, така
Коментари Харесай

Милен Велчев: Нищо учудващо няма да се случи с доходите и цените в еврозоната

България е подготвена от доста години както за Шенген, по този начин и за влизане в еврозоната. Благодарение най-много на валутния ръб.

Това сподели пред Euronews Bulgaria някогашният финансов министър Милен Велчев.

Критериите от Маастрихт за влизане в еврозоната се извършват непрекъснато за целия този интервал. Няма доста други страни, които да са толкоз подготвени, в това число от влезлите към този момент в еврозоната.

Забавянето е частично поради скептичното отношение на част от членовете на еврозоната, които желаят да са сигурни, че положителните политики няма да свършат когато влезем. Това е групова организация и не може да остане постоянна, в случай че някои от членовете не се преценяват с условията.

 
Редица български държавни управления не посочваха задоволително мощна воля за скорошно влизане в еврозоната.
Хората са в огромна степен жертва на неналичието на задоволително безапелационни сигнали и от еврозоната, че сме мечтан член, и то някои от политиците през миналите години. В среда на липса на задоволително безапелационна връзка се основават условия да вирее песимизъм измежду елементарните хора, които постоянно са подлъгвани с подправени вести за идна инфлация. Това са клюки, които нямат почва под себе си, в случай че погледнем опита на други страни.

Нищо учудващо и изненадващо няма да се случи нито с приходите, нито със спестяванията на хората. Нито с цените. Цените ще останат такива каквито са си, а приходите ще порастват. Но дебело би трябвало да подчертаем, че това какъв брой бързо ще порастват приходите, зависи най-много от нас.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР