България е готова да подкрепи чуждестранните инвестиции в Северозападния регион,

...
България е готова да подкрепи чуждестранните инвестиции в Северозападния регион,
Коментари Харесай

Радев: България е готова да подкрепи чуждестранните инвестиции в Северозападния регион

България е подготвена да поддържа задграничните вложения в Северозападния район, които ще усилят националния капацитет за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници, основават претовареност и разчитат на българския бизнес за реализиране на своите планове.

Това съобщи президентът Румен Радев, който беседва през днешния ден на „ Дондуков “ 2 с основния изпълнителен шеф на немската компания „ Профайн Енерджи ГмБХ “ Петер Мрослик.

Компанията подписа през днешния ден протокол за желание с Министерството на стопанската система, с който заявява интереса си да построи плаващ фотоволтаичен парк с мощ от 500-1500 мегавата в язовир „ Огоста “. Очаква се плануваната инвестиция да надвиши 1 милиарда евро, като за реализацията й ще се разчита на български снабдители и строители.

В срещата участваха министърът на стопанската система Никола Стоянов, кметът на Монтана Златко Живков, основният шеф на Германско-българската индустриално-търговска камара Митко Василев и изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР