България е една от петте страни в Европа, които все

...
България е една от петте страни в Европа, които все
Коментари Харесай

България и още четири страни в ЕС все още нямат ваксини за маймунска шарка

България е една от петте страни в Европа, които към момента не са получили. Това излиза наяве от информация на здравното министерство и от Европейската комисия, представени от Би Ти Ви.

По последни данни са над 17 хиляди. Най-много инфектирани има в Испания. Следват Германия и Франция. В България, Литва и Латвия случаите са по 4, само че здравните експерти не изключват вероятността броят на заболелите да е по-голям.

Ваксините се разпределят съразмерно с обща европейска поръчка. Франция, Дания и Нидерландия независимо са обезпечили ваксини за своите жители и там акцията по към този момент е в ход. В Лондон, Париж и доста други европейски столици всеки може да се имунизира, като си запише час онлайн във имунизационните центрове или при покана от здравните управляващи.

Само в България, Словения, Словакия, Полша и Румъния към момента няма ваксини. За България са планувани 1820 дози от общата европейска поръчка, само че няма изясненост по кое време ще ги получим.

В момента Министерството на здравеопазването изследва нормативните благоприятни условия за приемането на имунизациите при изискванията на подписване на контракт за подаяние сред Европейската комисия и България. Специалисти от Инфекциозна болница към този момент са изготвили критериите за групите, при които имунизацията ще е целесъобразна у нас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР