България е единствената страна, която се състезава за домакинство на

...
България е единствената страна, която се състезава за домакинство на
Коментари Харесай

България кандидатства за Европейската агенция за лекарствата с писмо на Борисов вместо сайт

България е единствената страна, която се състезава за домакинство на Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ или EMA на английски) без уебсайт за кандидатурата и видео. За сметка на това, към документите е приложено сканирано писмо от премиера Бойко Борисов до ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Агенцията се намира в Лондон и би трябвало да бъде преместена, откакто Англия излезе от Европейския съюз. Градовете претенденти подали документи са 19. Това са – Амстердам, Атина, Барселона, Бон, Братислава, Брюксел, Букурещ, Копенхаген. Дъблин, Хелзинки, Лил, Малта, Милано, Порто, Стокхолм, Виена, Варшава, Загреб и София.

 Кулата Агбар в Барселона е осветена от надпис
© Albert Gea, Reuters

Кулата Агбар в Барселона е осветена от надпис " EMA BCN ", като презентация на кандидатурата на Испания за хазаин на организацията.

В българската оферта, която съставлява текст от 4 страници, се предлага организацията да бъде ситуирана в София Тех Парк, наименуван Technology + Innovative Network (T+IN). В документа написа, че чисто новата постройка за организацията е на равнище обмисляне и ще бъде подготвена до релокацията на ЕМА, само че не по-късно от 1 януари 2019 година. Тя ще се разполага на 30 000 квадратни метра.
Към българските документи няма приложени илюстрации с планувания външен тип на постройката. За разлика от всички останали предложения, в българската оферта няма и графики и статистика с която да се убедят европейските управляващи в преимуществата на София. За съпоставяне, хърватската оферта е от 32 страници, полската от 52, а тази на Румъния от 128.
Писмото на Борисов до Туск и Юнкер бе изпратено след решение на държавното управление от 31 юли, което е последният вероятен период за кандидатстване. До 30 септември Европейската комисия ще извърши обзор на импортираните кандидатури. Решението за релокация на би трябвало да бъде взето през ноември.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Третият кабинет "Борисов " (97)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР