България е акционер с 20% в терминала за втечнен газ

...
България е акционер с 20% в терминала за втечнен газ
Коментари Харесай

Румен Радев: България е акционер с 20% в терминала за втечнен газ в Александруполис


България е акционер с 20% в терминала за полутечен газ в Александруполис и има запазен потенциал за идващите 10 години. Този план е от решаващо значение освен за задълбочаване на стратегическото партньорство сред България и Гърция, а и за гарантирането на икономическата непоклатимост на Балканите. Това сподели президентът Румен Радев на среща с представители на управлението на фирмите „ Gastrade ” и „ Copelouzos Group “.

" Чрез реализиране на действителна диверсификация, сигурност на доставките и действителна конкуренция. Това изисква, несъмнено, терминалът да бъде обвързван с другия стратегически обект сред нашите две страни - интерконекторът, които чакаме да проработи от 1 октомври и е още едно доказателство за сполучливото стратегическо партньорство сред Гърция и България ", добави той.

" За нас е извънредно значимо терминалът да бъде приключен в период, както и да разгледаме още един път опцията за полутечен газ за България през Гърция и в кратковременен, и в дълготраен проект. Както и за опциите на включване на България в ръководството на порт " Александруполис ". Защото нашите две страни в действителност могат да обединят напъните си в този значим район за постигането на повече непоклатимост и основаването на повече благоприятни условия, уточни още президентът.

Сред тематиките на срещата ще бъдат опциите за увеличение на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция посредством терминала в град Александруполис.

В диалога вземат участие министър-председателят на служебното държавно управление Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на управленията на „ Булгаргаз “ и на „ Булгартрансгаз “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР