България, Дания, Германия и Люксембург се присъединиха към Многонационалната инициатива

...
България, Дания, Германия и Люксембург се присъединиха към Многонационалната инициатива
Коментари Харесай

Тагарев подписа: влизаме в „снарядната коалиция“ за подкрепа на Украйна


България, Дания, Германия и Люксембург се причислиха към Многонационалната самодейност на НАТО за депозиране на муниции (MAWI).

Тя играе основна роля за обезпечаване на опция за авансово разполагане на ресурси от муниции в поддръжка на многонационалните бойни групи на НАТО на източния фланг на Алианса, заяви уеб сайтът на НАТО.

Инициативата, която на практика е основана, с цел да оказва помощ със снаряди на биещата се за свободата си Украйна, беше надменно подценявана от служебните държавни управления на президента Радев. Бързото топене на обстановката пристигна незабавно след основаването на новото проевропейско държавно управление у нас.

В изявление за влиятелното европейско издание „ Politico “ българският министър на защитата Тодор Тагарев съобщи, че България ще усили поддръжката си за Украйна с боеприпаси. Тагарев показва, че доставката на изтребители МИГ-29 и противовъздушни системи ще бъде „ предизвикателство “, тъй като те са нужни и на България.

В отговор на съветската експанзия в Украйна през февруари 2022 година НАТО реши да укрепи 4-те многонационални бойни групи в източната част на Алианса и да добави още 4. Съюзниците работят и по предварителното разполагане на повече оръжия и съоръжение, с цел да останат готови за всяка евентуална опасност.

Пред „ Politico “ Тагарев показва и мощно безпокойствие от въздействието на Москва в България. И добавя, че обмисля основаване на нова профилирана конструкция за битка с съветската дезинформация.

„ Руската посланичка и някои политически партии, както и авторитетни политици, приказват на еднакъв език и той не е езикът на нашите съдружници “, заключава Тагарев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР