България да даде дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала

...
България да даде дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала
Коментари Харесай

Да дадем на Украйна дефектни ракети С-300 - опасни са, а няма кой да ги ремонтира

България да даде дефектни ракети С-300 и муниции с отпаднала нужда оферират ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Такъв план на решение е импортиран по-рано през днешния ден, подписан от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов и Кирил Петков.

" Страната ни няма нужния потенциал да ремонтира независимо тези муниции. Тяхното потребление от нашата войска би основало сериозен риск за живота на българските военнослужещи. За разлика от България, Украйна е заявила, че има потенциала да вкара в приложимост такива дефектни муниции и те да послужат на украинската войска ", пишат вносителите в претекстовете си.

От там излиза наяве още, че от 15 септември 2020 до 21 юли 2022 година в Министерството на защитата е била извършена процедура за възлагане на ремонт и поддръжка на зенитно-ракетните комплекси С-300. Допуснат е бил единствено един претендент - Концерн за въздушно-космическа защита " Алмаз-Антей ". Оказало се обаче, че нямат опция да държат ракетите в редовност. И предложили България да се обърне към Русия.

" Българската страна няма дарба за ремонт и възобновяване на неизправните зенитно-управляеми ракети от вида 5B55P(K) за ЗРК С-300, без това да заплашва живота и здравето на персоналния състав. Съответно България нито може да ги ремонтира, нито може да ги употребява, само че те могат да послужат за потребностите на украинската противовъздушна защита при отбрана на гражданската инфраструктура от обстрел.

Проектът на решение е импортиран в Народното събрание. Вероятно през днешния ден ще бъде прегледан от военната комисия, следва да влезе и в зала.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР