България Борисов: Нормално е да омръзнем… но по-добро няма В

...
България Борисов: Нормално е да омръзнем… но по-добро няма В
Коментари Харесай

Борисов: Нормално е да омръзнем… но по-добро няма

България Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма „ В историята ще бъде записано, че по времето на президента Румен Радев беше определен основният прокурор Иван Гешев ”, сподели министър председателят  Николай Киров 25 октомври 2019, 09:22  Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма
Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма
 Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя
Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя
 Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе
Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе
 Топло и слънчево време, докога
Топло и слънчево време, докога
 Прегазиха пешеходец край Пловдив
Прегазиха пешеходец край Пловдив
 Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ
Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ
 Орлов мост остава блокиран, докога ще е по този начин
Орлов мост остава блокиран, докога ще е по този начин
 Васил Найденов е аварирал
Васил Найденов е аварирал

„ Нормално е да омръзнем. Но това е като в брака, когато един мъж или една жена си омръзнат, само че по-късно се връщат един към различен и си споделят, че по-добро от това няма”, разяснява по NOVA министър председателят Бойко Борисов, ръководството на ГЕРБ в навечерието ан локалните избори.

„ Това е най-евтината ни акция, похарчили сме толкоз, колкото законът разрешава. По тази причина не разреших и помпозните откривания на акцията. Нямаме дарения от компании, нямаме никакви спомагателни средства с изключение на партийните субсидии”, уточни той.

По думите на Борисов към този миг няма опция, при която претендентът на ГЕРБ за кмет на София, Йорданка Фандъкова да не отива на балотаж.

Премиерът обаче напомни Костинбродската спекулация в деня на размисъл преди парламентарните избори напролет на 2013 година

Борисов разяснява и митингите против избора от Висшия правосъден съвет на Иван Гешев за основен прокурор.

„ Ако бяхме издигнали и различен претендент за нов основен прокурор, с изключение на Гешев, това щеше да е лицемерно. Обществото щеше ли да има вяра на партиен претендент?”, попита министър председателят.

„ Разделението на протестиращите оказа помощ да не се сбият и да не се окървави този ден, което щеше да е непоносимо. Бяха взели прекомерно доста ограничения, само че си заслужаваше заради простата причина, че се търсеха провокации”, уточни Борисов.

„ Не е правилно, полицията е била 20 пъти повече от протестиращите. Има скица за всевъзможни такива мероприятия, футболен мач, два митинга, три митинга, по какъв начин те биха могли да се спрат. Но дали утвърждавам да затворят най-оживеното кръстовище, изрично не. Върховенството на закона е да спазваш закона”, акцентира Борисов.

„ Подаваш си заявление къде искаш да протестираш, в случай че е свободно отиваш и протестираш. Ако не отиваш на другото място”.

Борисов разяснява изявлението на президента Росен Плевнелиев, съгласно който Румен Радев може да се възползва да не подпише документът за назначение на Иван Гешев.

„ Не се меся в работата на президента. Като всички имаме искания да имаме равно отдалечение сред управляващите, дано не се разясняваме една друга. Законът е подобен, Висш съдебен съвет с 20 на 4 гласа е избрал този претендент за основен прокурор. Сега документът отива при президента, по кое време той ще го подпише, това е негова работа. Можем единствено да чакаме”, съобщи Борисов.

„ Предпочитам да заставам на страни и 100 % го върша. В историята ще бъде записано, че по времето на президента Румен Радев беше определен основният прокурор Иван Гешев. Сега всичко е в ръцете на президента. Какво ще се залепи за ГЕРБ?”, сподели министър председателят и добави, че никой в този момент не може да подмята репликата: „ Ти си го избра”, която стана известна през 2012 година

Борисов напомни, че при Георги Първанов, двама съветници на президента, измежду които е бил Борис Велчев, са определени на водещите постове в правосъдната система и акцентира, че в този момент няма политическа интервенция в избора на нов основен прокурор.

„ Надявам се, че напрежението от последните дни, което беше провокирано от избора на основен прокурор, няма да се отрази върху изборния резултат в неделя”, сподели министър председателят.

Борисов уточни, че няма другари и другарски кръг, обича своите кучета. Според него някогашният му заместител Цветан Цветанов не пречи, само че напоследък обича да дава изявленията.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: Бойко Борисов .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Кои специалности ще изчезнат до 20 години  1 15 000 евро е имал за харчене европеецът тази година  1 4,5 млн. лв. помощ за пчеларите  1 Колко ще даде страната за училищен заплати следващата година --> Пaрите ни  Кои специалности ще изчезнат до 20 години Кои специалности ще изчезнат до 20 години  15 000 евро е имал за харчене европеецът тази година 15 000 евро е имал за харчене европеецът тази година  4,5 млн. лв. помощ за пчеларите 4,5 млн. лв. помощ за пчеларите  Колко ще даде страната за училищен заплати следващата година Колко ще даде страната за училищен заплати следващата година Не пропускай  <br> Дете на година и половина <strong> изчезна безследно </strong> <br>
Дете на година и половина изчезна безследно
 <br> <strong> 5 скандални любовни афери </strong>, които трансформираха историята <br>
5 скандални любовни афери , които трансформираха историята
 <br> <strong> Шарън Стоун: </strong> Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен <br>
Шарън Стоун: Не получавах функции, мъжете не излизаха с мен
 Кое е мястото с най-вече столетници в света Кое е мястото с най-вече столетници в света Последни  Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма  Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя  Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе  <p>Куче откри нов дом <strong><span style= Куче откри нов дом след трогателна фотография  <p>Екзотично и вълнуващо: <strong>Плаващите пазари на Тайланд</strong></p> Екзотично и вълнуващо: Плаващите пазари на Тайланд  Страшни пожари в Калифорния, над 40 хиляди евакуирани Страшни пожари в Калифорния, над 40 хиляди евакуирани  <p>Най-скъпият и най-краден художник на века &ndash; <strong>Пабло Пикасо</strong></p> Най-скъпият и най-краден художник на века – Пабло...  Топло и слънчево време, докога Топло и слънчево време, докога  На кого пречат На кого пречат " алените фенери " на Амстердам  Изкуствен разсъдък се научи да разпознава миризми Изкуствен разсъдък се научи да разпознава миризми  <p>Законодателят: всичко за VW Golf VIII</p> Законодателят: всичко за VW Golf VIII  <p><strong>Къща на ужасите:</strong> семейство промени напълно дома си</p> Къща на ужасите: семейство промени напълно дома си  <p>Прегазиха пешеходец край Пловдив</p> Прегазиха пешеходец край Пловдив  <p>Второ денонощие търсят бебето от Николаево</p> Второ денонощие търсят бебето от Николаево  Иван Гешев Избраха Иван Гешев за основен прокурор на България  Борис Джонсън Борис Джонсън желае избори на 12 декември  <p>КЗК спря договорката за българските активи на ЧЕЗ</p> Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ  Протест против избора на Иван Гешев за основен прокурор блокира кръстовището на Орлов мост Орлов мост остава блокиран, докога ще е по този начин  <p><strong>Вижте невероятните</strong> произведения на&nbsp;Иван Иванов-Иванич (СНИМКИ)</p> Вижте невероятните произведения на Иван Иванов-Иванич...  Кубрат Пулев против Райдъл Букър, къде да го гледаме Кубрат Пулев против Райдъл Букър, къде да го гледаме Всичко от през днешния ден Виц на деня Жена споделя на мъжа си: – Днес разсеях мита за мъжкото предимство. Сама смених крана на мивката и освен това не изпих шест бири, никого… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Експерт: Радеви изглеждаха по-добре от кралските двойки  Зимата е на хоризонта, задава се първият сняг  Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан  5 високоенергийни места в България, които да посетите (СНИМКИ)  Рафаел Надал се ожени след 14 годишна връзка  Булка помоли своите четири баби да ѝ бъдат шаферки Водещи вести  Страшни пожари в Калифорния, над 40 хиляди евакуирани Страшни пожари в Калифорния, над 40 хиляди евакуирани  Иван Гешев Избраха Иван Гешев за основен прокурор на България  На кого пречат На кого пречат " алените фенери " на Амстердам  <p><strong>Къща на ужасите:</strong> семейство промени напълно дома си</p> Къща на ужасите: семейство промени напълно дома си (СНИМКИ)  <p>Куче откри нов дом <strong><span style= Куче откри нов дом след трогателна фотография  <p>Екзотично и вълнуващо: <strong>Плаващите пазари на Тайланд</strong></p> Екзотично и вълнуващо: Плаващите пазари на Тайланд  <p>Най-скъпият и най-краден художник на века &ndash; <strong>Пабло Пикасо</strong></p> Най-скъпият, най-краденият и най-хубавият художник на века – Пабло Пикасо  <p>Законодателят: всичко за VW Golf VIII</p> Ето го: законодателят VW Golf в своето осмо поколение

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР