България Бидони и варели с опасни отпадъци край Луковит С

...
България Бидони и варели с опасни отпадъци край Луковит С
Коментари Харесай

Бидони и варели с опасни отпадъци край Луковит

България Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит С прокурорско разпореждане камионът е арестуван  Николай Киров 17 януари 2020, 09:03  Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит
Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит
 Бобов дол пред зараза от хепатит
Бобов дол пред зараза от хепатит
 Разликата в цените на медикаментите – към 700%
Разликата в цените на медикаментите – към 700%
 Ще се вдигнат ли мъглите през уикенда
Ще се вдигнат ли мъглите през уикенда
 По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в Хитрино, изиска прокуратурата
По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в Хитрино, изиска прокуратурата
 Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в Ихтиман
Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в Ихтиман
 Мами ли българинът с подправени болнични? Държавата подхваща ограничения
Мами ли българинът с подправени болнични? Държавата подхваща ограничения
 Протест у нас против отнемането на българче в Германия
Протест у нас против отнемането на българче в Германия

идони и варели с рискови боклуци са били открити край Луковит, оповестява NOVA.

Служители на общината са засекли със системата за видеонаблюдение в село Торос камион с великотърновска регистрация да транспортира рисковия товар. Преди към седмица част от отпадъците са били изхвърлени край селото. Кметът на Торос незабавно е алармирал.

Отпадъци с непостоянен генезис бяха открити в Гълъбово

С прокурорско разпореждане камионът е арестуван. Част от отпадъците са били в него. От тях се носи неприятна миризма.

„ В момента тези боклуци са арестувани от прокуратурата”, изясни кметът на Луковит Иван Грънчаров.

Камионът е в хранилище за отпадък, дружно с рисковия му товар, който следва да бъде погубен.

„ Те се намират на площадката досега, в който би трябвало да ги третираме, с цел да ги унищожим”, изясни Грънчаров. „ Просто са си ги докарали, че е по-лесно да не се плаща”, счита кметът.

Боклукът на италианската мафия в България, кой е забъркан

„ Това сигурно за рискови отпадъци”, счита специалистът по екология на община Луковит, Ивайло Иванов.

Той уточни, че в бидоните има твърда маса, която се е втвърдила евентуално при излагане на въздух и наподобява като някакъв тип токсична епоксидна смола.

„ В бидоните, които сме ги дали за проучване, има черна течност с консистенцията на боза. Мирише доста неприятно и при дълготрайно излагане може да докара до главоболие. Казвам ви от опит, тъй като ние въпреки всичко ги товарихме тези отпадъци”, съобщи Иванов.

Акция в Плевен поради боклука на Ндрангета

Върху бидоните има надписи, че съдържат виналкид – тип ортофталова ненаситена полиестерна смола, която се използва при производството на произведения от стъклопласти. Според означенията върху бидоните, тя е рискова при поемане, може да уреди здравето и е леснозапалима.

Кметът на Луковит уточни, че унищожаването на рисковите боклуци ще бъде платено от общината.

„ Това нещо ще ни коства, колкото налог здания на едно приблизително огромно село за една година”, уточни Грънчаров. „ Приблизително за половината от него ще коства 9600 лева.”

Задържаните в камиона лица са твърдели, че имат всички нужни документи. Но такива не са показани, сподели Иванов.

Предполага се, че отпадъците идват от компания от Ботевград, съобщи кметът на Луковит. Камионът е регистриран на компания от Велико Търново, която се занимава с отпушване на канали и ръководство на боклуци.

Отпадъците са били складирани в трафопоста на изоставено военно отделение край село Торос.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: боклуци .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара  1 Мерки за работа при ниски температури  1 Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони  1 Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен  1 Чушки с пестициди и лешници с микотоксин хванати у нас --> Пaрите ни  Мерки за работа при ниски температури Мерки за работа при ниски температури  Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони Стотици излъгани от уебсайт за аксесоари за телефони  Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен Един от шестима служащи в Европейски Съюз е ниско заплатен  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  <br> Иран: Европейски Съюз, за какво позволявате на Съединени американски щати да ви тормозят <br>
Иран: Европейски Съюз, за какво позволявате на Съединени американски щати да ви тормозят
 <br> Почина <strong> бащата </strong> на <strong>
" />
Почина бащата на " Скалата "
 <br> <strong> Утре е огромен празник </strong>, какво би трябвало да знаем авансово <br>
Утре е огромен празник , какво би трябвало да знаем авансово
 <br> <strong> Учени откриха </strong>, че човешкото тяло става <strong> все по-студено </strong> <br>
Учени откриха , че човешкото тяло става все по-студено
Последни  Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит Бидони и варели с рискови боклуци край Луковит  <p>Намериха мъртвец на българин в Лондон</p> Намериха мъртвец на българин в Лондон  <p>Сбогом, <strong>Кристофър Толкин</strong> - страж на Средната земя</p> Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя  <p>Бобов дол пред зараза от хепатит</p> Бобов дол пред зараза от хепатит  <p>Разликата в цените на медикаментите &ndash; към 700%</p> Разликата в цените на медикаментите – към 700%  <p>Ще се вдигнат ли мъглите през уикенда</p> Ще се вдигнат ли мъглите през уикенда  <p><strong>5-те </strong>основни аргументи за <strong>болки </strong>в <strong>коленете </strong>и по какъв начин да се оправим с тях</p> 5-те съществени аргументи за болки в коленете и по какъв начин да се...  <p><strong>Федерер </strong>отвърна на <strong>критиката </strong>на Грета Тунберг</p> Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг  Снежните лудории стартират, честваме Световния ден на снега Снежните лудории стартират, честваме Световния ден на...  Хриси и Ирина Това момче губи зрението си, само че не стопира да се бори за...  Kia e-Soul Kia ще стартира 11 електрическия автомобил до 2025 година  <p>Днес е <strong>голям празник</strong>, а именици са</p> Днес е огромен празник, а именици са  Microsoft Microsoft ще стане „ въгледорно отрицателна “  Снимка: iStock 45 млн. души в Южна Африка умират от апетит  Снимка: БГНЕС По 20 година затвор за машинистите от жп злополуката в...  DW: Колко български деца живеят в друга страна от Европейски Съюз DW: Колко български деца живеят в друга страна от Европейски Съюз  Снимка: iStock Бомбени закани в Москва, над 10 000 души са евакуирани  Снимка: iStock Камери са снимали хипотетичния причинител на палежа в...  Снимка: iStock " Валиумният изнасилвач " остава зад решетките  Снимка: БГНЕС Симеонов отново се захвана с хазарта, предлага да има единствено... Всичко от през днешния ден Виц на деня Заради очевидна дискриминация Европейски Съюз постанови към този момент да не се споделя " пияч ", а " човек с нетрадиционна трезвеност! " Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Фънки: Любимият ми десерт е карамелизирана луканка с мандарини  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд Водещи вести  <p>Днес е <strong>голям празник</strong>, а именици са</p> Честит празник на всички, носещи имената...  <p>Сбогом, <strong>Кристофър Толкин</strong> - страж на Средната земя</p> Сбогом, Кристофър Толкин - страж на Средната земя  Хриси и Ирина Това момче губи зрението си, само че не стопира да се бори за правата си  <p><strong>Федерер </strong>отвърна на <strong>критиката </strong>на Грета Тунберг</p> Федерер отвърна на рецензията на Грета Тунберг  Kia e-Soul Kia ще стартира 11 електрическия автомобил до 2025 година  Снежните лудории стартират, честваме Световния ден на снега Снежните лудории стартират, честваме Световния ден на снега  Снимка: БГНЕС Съдът реши: Нено Димов остава в ареста  <p><strong>5-те </strong>основни аргументи за <strong>болки </strong>в <strong>коленете </strong>и по какъв начин да се оправим с тях</p> 5-те съществени аргументи за болки в коленете и по какъв начин да се оправим с тях  Microsoft Microsoft ще стане „ въгледорно отрицателна “  Снимка: iStock 45 млн. души в Южна Африка умират от глад

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР