България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство.

...
България беше изпаднала в политическа безпътица, откакто свалиха нашето правителство.
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ няма план, ПП и ДБ имаме визия за правителство

България беше изпаднала в политическа обърканост, откогато смъкнаха нашето държавно управление. ГЕРБ не сподели визия, проект, нито действителни диалози с други политически сили

Това съобщи в " Още от деня " по съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

По думите му от партията са решили, че тази обърканост би трябвало да спре и по тази причина с Демократична България ще заявят ясно, че не ги е боязън да ръководят през зимата и да поемат политическата отговорност в този парламент. Решихме ясно да се сложат критерии, през днешния ден показахме визия за едно такова държавно управление, сподели Петков.

Акцентира, че нещата могат да се случат без подмолни ангажименти и търговия на политики. Имаме 9 законодателни начинания, в случай че се поддържат в зала, подготвени сме да поемем отговорно, добави съпредседателят на Политическа партия.

Според него в този момент е време, преди втория мандат, да се покаже дали тези ограничения ще се поддържат от останалите партии.

Добави, че Изборният кодекс няма по какъв начин да е първи приоритет, по тази причина дават опция - дали на следващия ден измененията ще влязат в зала и по какъв начин ще се гласоподава в зала. Ако хартиената бюлетина бъде върната - Политическа партия няма по какъв начин да направи държавно управление на малцинството с втория мандат, съобщи Петков.

Каза още, че би трябвало да бъдат лимитирани правата на основния прокурор, което е един от техните цели. Също и приемането на обществения пакет, влизането в Шенген и еврозоната и други.

Казваме - тези въпроси са на всички нас, въпросът е смеете ли да извършите виновната стъпка за България или нагаждате политическите си ползи, добави Кирил Петков.

Предлаганите от тях промени могат да бъдат импортирани в Народното събрание в понеделник.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР