България бави реализацията на продължението на "Турски поток" на своя

...
България бави реализацията на продължението на "Турски поток" на своя
Коментари Харесай

Путин: България бави умишлено "Турски поток"

България бави реализацията на продължението на "Турски поток " на своя територия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, оповестяват международните организации.

„ Русия ще откри други благоприятни условия за реализирането на „ Турски поток “, в случай че България не желае “, сподели още стопанинът на Кремъл.

Той акцентира, че сръбският сектор от „ Турски поток “ към този момент е подготвен на 81% и и целият водопровод се чака да бъде приключен в околните седмици. Сърбия може да взе участие в преноса на съветски газ през „ Турски поток “, добави Путин.

Руският президент съобщи след срещата със сръбския президент Александър Вучич, че „ в случай че България не желае да осъществя „ Турски поток “, Русия ще откри други благоприятни условия за транзитиране на газ в Южна Европа.

Полагането на газопровода „ Турски поток “ през Сърбия ще бъде приключено през идващите седмици, съобщи съветският президент.

"Сърбия се причисли към построяването на газопреносна система, която е сухопътно продължение на газопровода "Турски поток " в Южна Европа. Полагането на тръбите на сръбска територия ще бъде приключено през идващите седмици ", съобщи Путин на конференция след диалози със сръбския президент Александър Вучич.

По думите на Путин, реализирано е съглашение за увеличение на потенциала на подземните газови складове, ситуирани в Сърбия, от 750 милиона на 2 милиарда кубически метра.

„ Убедени сме, че осъществяването на тези огромни енергийни планове ще помогне доста да се ускори енергийната сигурност освен на Сърбия, само че и на целия балкански район и на Европа като цяло “, съобщи съветският водач.

Путин заяви на конференцията, че е разискал с Вучич обстановката на Балканите и казуса с Косово.

Русия е подготвена на взаимни отстъпки по косовския проблем, в случай че Белград и Прищина стигнат до подобен, съобщи президентът.

Той сподели още, че неговият сръбски сътрудник Александър Вучич е приел поканата да гостува в Москва за Деня на успеха на 9 май 2020 година

"Следващата година ще бъде значима дата за всички нас - 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война. Г-н Вучич одобри покана да пристигна на тържествата, които ще се проведат на 9 май в Москва ", съобщи съветският държавен глава.

Путин акцентира още: "Ние ще се радваме да забележим сръбските военни измежду участниците в парада на Червения площад. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР