България 1 : 1 Хърватия 75′ ГОЛ ЗА ХЪРВАТИЯ! ЛУКА

...
България 1 : 1 Хърватия 75′ ГОЛ ЗА ХЪРВАТИЯ! ЛУКА
Коментари Харесай

България - Хърватия 1:1, Модрич изравнява от дузпа, Десподов с глупав червен картон


България

1: 1

Хърватия
 75′
ГОЛ ЗА ХЪРВАТИЯ! ЛУКА МОДРИЧ-ДУЗПА!
71′
Време е в игра да се появи Лука Модрич , играта напуща Майер .
70′
КИРИЛ ДЕСПОДОВ Е ИЗГОНЕН! Радостта на нашия №11 очевидно му пристигна допълнително, защото Кирил реши да съблече своята фланелка, забравяйки тотално за това, че към този момент има едно публично предизвестие. Макар и усетил глупавата си неточност, Десподов трябваше да напусне терена за неудовлетворението на Ясен Петров.
69′
ГОООЛ ЗА БЪЛГАРИЯ!! КИРИЛ ДЕСПОДОВ! 1:0!! Не бяха минали и 180 секунди, когато " лъвовете " на Ясен Петров съумяха да се възползват от това, че хърватите са с човек по-малко. Корнер пред нашата врата се трансформира в светкавична контраофанзива. Дебютантът Мики Орачев пресече противников пас и продължи за Наско Илиев, който изведе самичък против вратаря Кирил Десподов. Капитанът ни резервира хладнокръвие и самичък против Ивушич не сгреши за 1:0.
65′
Официално предизвестие за Кирил Десподов.
63′
ИЗГОНИХА ЧАЛЕТА-ЦАР! България получи числено преимущество в контролата, откакто в 63-ата минута бранителят на " шахматистите " Дуйе Чалета- Цар справедливо бе изпъден след втори жълт картон. Бранителят на Марсилия не реши дейностите си против Десподов и това означаваше завършек на срещата за него. По предварителна сделка, нов състезател по този начин и не се появи на мястото му.
60′
Анте Будимир влиза в игра за Хърватия, напуща Марко Ливая.
60′
Андрей Крамарич заема място в офанзива, завършек на мача за Никола Влашич.
59′
Георги Костадинов влиза, заменя Ивайло Чочев.
59′
Георги Йомов се появява в игра, сменен е Радослав Кирилов.
58′
Мислав Оришич можеше да скапе настроението в българския лагер, откакто насочи мощен шут от директен свободен удар, тупнал малко пред Вуцов. Младият ни вратар беше покрил своя удар, само че и не се наложи негова интервенция, тъй като топката излезе в навън.
51′
Тодор Неделев опитва да даде преимущество на " лъвовете " с ексцентрично осъществяване на фаул в 51-ата минута. Ъгълът за пукотевица пред нашия №8 беше съвсем нулев, само че добре ориентираният удар беше избит от внимаващия Ивушич.
47′
Още с появяването си на терена, Иван Перишич насочи сериозното обръщение, че на нашата защита ще ѝ бъде много мъчно. Крилото мигновено имаше късмет за пробив през Турицов в 47-ата, а завършващият му удар не откри задачата.
46′
На полувремето в игра се появява Атанас Илиев. Излиза Мартин Минчев.
46′
Домагой Вида напуща терена, с цел да бъде сменен от Иван Перишич.
46′
Матео Ковачич влиза в игра вместо Никола Моро.
45′

45′
ПОЧИВКА!
40′
Българският отбор опитва изстрел от междинна отдалеченост за сефте чак в 40-ата минута. И опитът на Едисон Йорданов не беше по никакъв начин неприятен, като кълбото профуча в рискова непосредственост до дясната греда Ивушич.
 Снимка 568591
Източник:
37′
Мислав Оришич навлезе рисково от крилото, само че изстрелът му по земя не затрудни Светослав Вуцов.
34′
БАРИШИ! Хърватия още веднъж нападна през левия фланг, с цел да приключи офанзивата си по десния в 34-ата. Иван Турицов за кой ли път бе много надалеч от Борна Баришич, пред който се откри нова опция за удар диагонално. Топката беше много мощно ориентирана, само че Вуцов направи нужното, с цел да я отклони в корнер.
32′
Първи жълт картон в мача. Получава го Дуйе-Чалета Цар.
27′
ПРИННУДИТЕЛНА СМЯНА! Символичните посетители трябваше да осъществят насилствена промяна, откакто Миле Шкорич получи контузия и даде знак, че не може да продължи балканското дерби. На негово място бързо се появи централният бранител на Борусия (Дортмунд) - Марин Понграчич.
25′
РАДИ КИРИЛОВ! България сътвори най-чистото голово състояние за първите 25 минути от контролата. Хърватите бяха тръгнали много напред, което разреши на националният ни отбор, с два бързи паса, да си завоюва числено предимство в полето на " ватрените ". Капитанът Десподов свърши всичко належащо, с цел да пусне към непокрития Ради Кирилов. Крилото насочи прекрасен изстрел в близкия ъгъл, само че Ивушич блесна с чудесна интервенция. Секунди по-късно Мартин Минчев шутира доста разочароващо в навън.
20′
Работа за Светослав Вуцов имаше и в 20-ата, когато звездата на Славия отново трябваше да избива шут от далечна отдалеченост. Отправената топка от Моро бе задоволително рискова, само че още веднъж дясната ръка на нашия №1 се оказа решаваща за положителната му интервенция.
17′
Селекцията на Ясен Петров сътвори нещо като рискова офанзива в 17-ата, когато Десподов съумя да продължи топката по крилото. Мартин Минчев единствено трябваше да изпревари Шкорич и оставаше самичък против вражеския пазач. В последна сметка бранителят на Осиек се хвърли на шпагат и блокира нашия нападател.
 Снимка 568589
Източник:
10′
ВУЦОВ! Българската защита имаше съществени кахъри в 10-ата, когато тотално не помни за фланговия футболист Борна Баришич. Звездата на Глазгоу Рейнджърс не изчака втора покана и насочи мощен шут, който с тъга бе избит в корнер от Светльо Вуцов.
7′
Марко Ливая скочи концепция по-високо в седмата минута, когато голмайсторът на Хайдук (Сплит) имаше лек превес по отношение на Христов. Насочването му с глава мина над горната греда на Вуцов.
3′
" Трикольорите " стартираха привидно спокойни и владееха повече топката от противника. На международния вицешампион обаче му трябваха няколко минути, с цел да загатне, че няма да ни бъде по никакъв начин елементарно против тях. Никола Влашич влезе на скорост в наказателното ни поле, само че успоредното му подаване не откри Марко Ливая.
1′

1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 568579
Източник:
Състав 1 Светослав Вуцов 23. Ивица Ивушич 2. Иван Турицов 21. Домагой Вида 6. Андреа Христов 2. Миле Шкорич 3. Петко Христов 5. Дуйе-Чалета Цар 12. Едисон Йорданов 7. Никола Моро 21. Радослав Кирилов 18. Мислав Оришич 16. Кристиян Малинов 11. Ловро Майер 18. Ивайло Чочев 15. Марио Пашалич 8. Тодор Неделев 3. Борна Баришич 20. Мартин Минчев 14. Марко Ливая 11. Кирил Десподов - капитан 13. Никола Влашич Треньор Ясен Петров Златко Далич Резерви 23. Иван Дюлгеров 1 Доминик Ливакович 13. Николай Михайлов 12. Иво Грбич 15, Васил Божиков 22. Йосип Юранович 5. Кристиан Димитров 6. Марин Понграчич 7. Георги Костадинов 20. Йошко Гвардиол 4. Мики Орачев 4. Иван Перишич 10. Борислав Цонев 8. Матео Ковачич 14. Доминик Янков 10. Лука Модрич 17. Георги Йомов 16. Кристиян Якич 22. Илиан Илиев 19. Борна Соса 19. Атанас Илиев 9. Андрей Крамарич 9. Спас Делев 17. Анте Будимир
Днес България излиза за втората си контрола в Катар против международния вицешампион Хърватия. За възпитаниците на Ясен Петров следва извънредно сериозен тест. Това е финален късмет за наставника да опитва със състава преди началото на мачовете от Лигата на нациите, където пред " Лъвовете " е сложена задачата да се борят за първото място в своята група 4 в Лига " С ".

Националите по никакъв начин не впечатлиха в първата си инспекция против домакина Катар. Отборът ни загуби с 1:2. На моменти имаше някои проблясъци в играта ни, само че общото усещане бе, че националите не бяха на нужното равнище. Сега те ще би трябвало да покажат много по-различно лице, тъй като против тях застава извънредно класен противник. В последните години Хърватия се трансформира в един от най-силните тимове в Европа, а за какво не и в света. Доказателство за това е и второто им място на последното международно състезание в Русия преди четири години. Ако нашите момчета не покажат по-стабилна игра, рискуват да запишат тежко проваляне, което ще се отрази много отрицателно на самочувствието им, което и сега не е изключително положително.
 Христо Стоичков и Лотар Матеус ще гледат националите в Доха
Христо Стоичков и Лотар Матеус ще гледат националите в Доха

Двубоят с Хърватия е през днешния ден от 17:00 часа



Днешният конфликт ще бъде под №9 сред България и Хърватия. Равносметката за нашия тим не е по никакъв начин добра. Досега можем да се похвалим единствено с 1 победа против " Шахматистите ", като в това време сме записали 5 загуби и 2 равенства, а головата разлика е 5:16. Последният дуел бе на 10 октомври 2015 година в Загреб, когато домакините ни отнесоха с 3:0 в европейска подготовка.
 Снимка 534641
Източник:

Двубоят сред Хърватия и България е през днешния ден от 17:00 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на Българска национална телевизия 3.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР