България 0 : 1 Грузия 15′ Чочев пусна хубав пас

...
България 0 : 1 Грузия 15′ Чочев пусна хубав пас
Коментари Харесай

България - Грузия, засада ни спаси от втори гол в нашата врата


България

0: 1

Грузия
 15′
Чочев пусна прекрасен пас към Десподов и бе фаулиран, а капитанът на Лудогорец не съумя да се възлползва от положителната опция и стреля във вратаря.
11′
Какво се случва с нашия тим? Грузинците отново вкараха, само че за наш шанс, голът не е приет! Буду Зивзивадзе надбяга отбраната ни, която не съумя да се намеси и от дребен ъгъл вкара топката в далечния ъгъл, само че попадението не бе зачетено поради засада!
8′
Атанас Илиев опита удар с глава след подаване на Турицов, само че топката излезе настрана от вратата.
4′
ГОЛ ЗА ГРУЗИЯ! Гостите шокираха нашия състав още в първите минути на дуела. Цетралният нападател на Грузия - Зурико Давиташвили изпревари Едисон Йорданов и с глава насочи към вратата, защитавана от Николай Михайлов, който не съумя да се намеси. Лошо начало за " лъвовете "!
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
Състав 13. Николай Михайлов /к/ 1. Гиорги Лория 2. Иван Турицов 2. Отар Какабадзе 3. Андреа Христов 4. Гурам Кашия /к/ 14. Антон Недялков 3. Давит Хочолава 12. Едисон Йорданов 6. Гиорги Абуржания 18. Ивайло Чочев 5. Соломон Кверквелия 17. Георги Миланов 16. Ника Квеквескири 8. Тодор Неделев 15. Иракли Азаров 11. Кирил Десподов 7. Хвича Кварацхелия 19. Мартин Минчев 18. Буду Зивзивадзе 9. Атанас Илиев 9. Зурико Давиташвили Треньор Ясен Петров Вили Саньол Резерви 1. Светослав Вуцов 12. Мамардашвили 22. Иван Дюлгеров 17. Купатадзе 4. Божидар Чорбаджийски 8. Казаишвили 6. Филип Кръстев 10. Китеишвили 5. Виктор Попов 11. Лобжанидзе 7. Георги Костадинов 13. Кобахидзе 10. Георги Минчев 14. Гиорбелидзе 15. Петко Христов 19. Алтунашвили 16. Кристиян Малинов 20. Мамучашвили 20. Андриан Краев 21. Гвилия 21. Доминик Янков 22. Микаутадзе 22. Илиян Стефанов 23. Двали
Тази вечер националният тим на България излиза против Грузия във втория си мач от Лигата на нациите. " Лъвовете " започнаха акцията с домакинско тъждество против Северна Македония (1:1) и в този момент успеха наподобява е без конкуренция, в случай че желаеме да запазим шансове за първото място. Грузинците са окуражени да си тръгнат най-малко с точка от Разград, откакто преди няколко дни разгромиха новобранеца в групата Гибралтар с 4:0.

В исторически проект имаме преимущество против този противник. От изиграните 6 мача " трикольорите " са спечелили 4, един път сме завършвали наедно и един път успеха е за Грузия. Преди по-малко от година грузинците ни гостуваха в контрола в София и ги сразихме с 4:1. Головете за състава на Ясен Петров означиха Тодор Неделев, Димитър Илиев, Спас Делев и Андреа Христов.

Двубоят със Северна Македония сподели, че мъчно можем да приказваме за какъвто и да е прогрес на националните. Красивата композиция сред Тодор Неделев и Кирил Десподов, приключила с гол на крилото на Лудогорец, беше единственият ярък лъч в представянето на тима. След това българите непринудено дадоха самодейността на противника и въобще не поглеждаха към вратата на Столе Димитриевски. В няколко обстановки шансът ни покри, само че при започване на втората част Милан Ристовски изравни.
 Ясен Петров: Не се тормозя от уволняване, през живота си съм видял всичко
Ясен Петров: Не се тормозя от уволняване, през живота си съм видял всичко

" Президентът на БФС има право да се срещна с всички нас "

Факт е, че отборът ни игра с непонятен боязън, без значение от това, че беше хазаин и поведе рано в резултата. Липсата на самочувствие и предпочитание топката да бъде разигравана, вместо просто да се изритва по-далеч от вратата ни, е сериозен проблем. Факт е, че Северна Македония разполага с няколко качествени единици в средата на терена, само че не е тим, който може да господства толкоз изрично, в случай че противникът работи решително и проведено. А ние не видяхме нищо сходно, като изключим относително стабилната отбрана.

Срещу Грузия сигурно ще има няколко промени в стартовите 11. Очаква се под рамката да застане Светослав Вуцов, а на десния фланг на отбраната Едисон Йорданов да размени Иван Турицов. Останалите в защита ще са Антон Недялков и братята Христови. Няма да е изненада, в случай че в средата на терена забележим от първата минута Георги Костадинов, Доминик Янков и Илиян Стефанов вместо Филип Кръстев, Неделев и Георги Миланов. Ивайло Чочев единствен от халфове беше на равнище в четвъртък и ще е титуляр и през днешния ден. Атаката този път ще поведе Мартин Минчев.

Гостите ще разчитат най-много на звездата си Хвича Кварацхелия, който вкара един от головете против Гибралтар. Той ще работи зад централния нападател Георгес Микаутадзе, а другият нападателен футболист в състава на Вили Саньол ще е Гиорги Чакветадзе. Защитата на грузинците ще е формирана от трима, а на вратата ще е опитният Гиорги Лория.

Двубоят е довечера от 21:45 на стадион " Хювефарма Арена " в Разград.
 Недялков: Очаквам сложен мач с Грузия, само че не се тормозя
Недялков: Очаквам сложен мач с Грузия, само че не се тормозя

" Знаем какво би трябвало да създадем, готови сме "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР