Българите вече отдавна имат своите планове за лятната почивка. Оказва

...
Българите вече отдавна имат своите планове за лятната почивка. Оказва
Коментари Харесай

Засякоха измами със сайтове за почивки, за какво да внимаваме

Българите към този момент от дълго време имат своите проекти за лятната отмора. Оказва се обаче, че има и стотици излъгани от гръцки туристически уеб сайтове. Каква е схемата и защо да внимаваме?

Пред Българска национална телевизия препоръки даде Габриела Руменова, специалист в областта на потребителската отбрана и основател на платформата " Ние потребителите ".
-->
" Тези дни от Съюза на потребителите в Гърция оповестиха за тази машинация. Тя се показва в това, че хакери основават уеб сайтове двойници на хотели, които съществуват, има и такива, които не работят от година. Идеята е да се предупредят туристите, тъй като сезонът занапред стартира, а и тъй като доста българи избират Гърция ", изясни Руменова.

Какво би трябвало да проверим:
първо домейна - интернет адреса на уеб страницата, защото той няма по какъв начин да е изцяло идентичен с оригиналния;да проверим за определения хотел дали има други уеб сайтове и да ги сравним;да забележим по кое време е основан сайтът;да проверим кой стои зад този уебсайт - в случай че е хотел, какви данни има за него - физическият му адрес и стационарен телефон, както и мейл, на който да контактуваме, с уголемение както на сайта;винаги, преди да създадем заплащането, да се обадим по телефона, да се свържем с хотела, да се уверим, че фактически приказваме с представител на този хотел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР