Българите вече излизат от състоянието на хипноза след насажданата паника

...
Българите вече излизат от състоянието на хипноза след насажданата паника
Коментари Харесай

Румен Радев: Хората излизат от хипнозата след насажданата паника

Българите към този момент излизат от положението на внушаемост след насажданата суматоха и от ден на ден си задават въпроса - какво фактически се случи към пандемията COVID-19 ?

Това съобщи за откриването на полемика, отдадена на обществените и икономическите последствия, подбудени от ковид президентът Румен Радев.

По думите му полемиката е значима, тъй като здравната рецесия към този момент породи социално-икономически разтърсвания . Преодоляването на рецесията изисква всеобхватна информация и изчерпателен разбор за резултата от прилаганите досега ограничения. Дискусията отваря вратата към значимата тематика - България след ковид .

Още първия ден на рецесията с ковид Радев настоял за безапелационни ограничения, с цел да не прерасне здравната рецесия в обществена и икономическа . Затова в деня след оповестяване на изключителното състояние

президентът поканил всички страни - синдикати и работодатели, с цел да чуе проблемите и да стане ясно, че би трябвало страната да се намеси бързо, тъй като следствията биха могли да бъдат доста по-опустошителни от ковид , предизвести президентът.

Радев изискал ограниченията за рецесията с ковид да дават отговор на временност, досегаемост и безвъзмездност . Ако не се оферират помощи на нуждаещите се хора, страната губи смисъл за своите жители в сложен миг , уточни президентът. Дали и по какъв начин всичко това ще се случи е въпрос на разбор на специалистите, уточни той.

Най-важният запас за оправянето, с която и да е рецесия, е доверието в институциите, а едно ръководство се употребява от доверие, когато единствено взима решенията в полза на жителите, а не под публичен напън или пиар сметки, посочи президентът.

Доверие има, по думите на президента, когато се харчи транспарантно и средствата се регистрират пред обществото, освен какъв брой си дал, а къде, за какво и по какъв начин си изхарчил всеки лев . Когато решенията се вземат на база законите и Конституцията, а не на избрани хрумвания - тогава има доверие, безапелационен беше Радев. Липсата на съответни ограничения ни изправя пред доста бездънен проблем и това е задълбочаването на бедността и неравенствата, където сме европейски първенци, сподели той.

Ако не успеем да овладеем рецесията, рискуваме деградация и растяща престъпност , предизвести Радев и добави, че е значимо да се синхронизират ограниченията и да се види какво вършат европейските ни сътрудници . Ние сме отворена стопанска система и когато нашите ограничения закъсняват от другите страни или са неработещи, и когато ние закъсняваме с възобновяване на стопанската система, рискуваме повишение на емиграцията и нов демографски срив , посочи Румен Радев.

Държавният глава регистрира, че рецесията с ковид е извадила на напред във времето нашите добродетели и силата ни като общество . Това е един скъп капитал, който ние би трябвало да съхраняваме и развиваме. Той ни дава убеденост, че можем да преодолеем рецесията и може да сложим завършек на негативизма , можем да се оправим доста по-добре и да заемем почтено място в европейското семейство, каквото ни се поставя, посочи Радев.

Трябва да бъде иницииран стратегически спор не за възобновяване на България, а за обществено и икономическо възобновление на България . Това е огромният спор, който ни следва, настоя Радев и уточни, че този спор може да ни изведе от рецесията. Другият значим въпрос е какъв вид ръководство ни е належащо, с цел да се случи това . Ако не овладеем рецесията, ние мъчно можем да мислим за идващите стадии, приключи словото си президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР