Българите, вдъхновени от възрожденските идеали, могат да работят в една

...
Българите, вдъхновени от възрожденските идеали, могат да работят в една
Коментари Харесай

Караянчева: Българите, вдъхновени от възрожденските идеали, могат да работят в една посока за общия интерес на народа си

Българите, въодушевени от възрожденските идеали, могат да работят в една посока за общия интерес на народа си. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на откриването на експозицията с оригиналите на Търновската конституция и Сребърната конституция и персонални движимости на Петко Славейков във връзка 140-ата годишнина от Учредителното национално заседание

„ Като честваме забележителната годишнина и си припомняме огромното дело на учредителите, виждаме по какъв начин представители на българския народ, въодушевени от възрожденските идеали, могат да работят в една посока за общия интерес на народа си “, разгласи ръководителят на Народното събрание.

„ Щастлива съм, че в неделя на 10 февруари – Денят, в който преди 140 години е било първото съвещание на Учредителното заседание, Народното събрание провежда Ден на отворените порти. Така жителите ще могат да видят тези светини от българската държавност “, уточни Караянчева.

Тя изрече своите благодарности на Държавна организация „ Архиви “ и на националния книжовен музей и на музея „ Петко и Пенчо Славейкови “ за експонатите в изложбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР