Българите в тревогите си от неизмевстносста очакват политиците да вземат

...
Българите в тревогите си от неизмевстносста очакват политиците да вземат
Коментари Харесай

Радев упрекна ДБ за липсата на промени в правосъдната система

Българите в паниките си от неизмевстносста чакат политиците да вземат адевкатвини решения. За нас е значимо да работим по този начин, че България да не остава в периферията на Европейски Съюз, а това изисква съответна външна политика, която да е подкрепена и в страната. Това съобщи  Румен Радев по време на консултациите с „ Демократична България ”.  

Президентът поздрави Христо Иванов за поредните старания в поддържането на тематиката за правосъдната промяна, която по думите на Радев е  изпаднала от целите  на държавно управление.

„ Вярвам, че вие ще продължите с тези старания и в границите на това Народно заседание. Много е значимо да се откри салдото за сформиране на нов кабинет, а тези дни следва и доста работа: да се приема бюджетът, както и други значими тематики ”, съобщи Радев.

По думите му огромната е тематика е дали има опция да се образува ново парламентарно болшинство.

„ Вие очертахте рецесиите, в които се намираме и ние считаме, че Конституцията планува тези съвещания като антикризисна мярка. Мисля, че след толкоз предварителни избори е ясно, че те не могат да бъдат панацея. За  нас рецесията има още един аспект  и това е рецесията на политическата класа. Оказа се, че не може да се води разговор и по тази причина считаме, че тези съвещания са значими, с цел да се възвърне разговорът. От наша позиция е значимо да се направи опит с първия мандат, тъй като той е продължава да е най-натоварен с упованието, колкото и това да е мъчно. Продължавам да съм песимистичен, че нови избори ще решат проблемите. Политическата класа не може да си приказва, с цел да избегне разликите ”, съобщи Христо Иванов.

„ Обществото е извънредно разграничено на окопи и лагери и който се заеме с търсене на консенсус  ще е доста самоуверен човек. Някой би трябвало да се нагърби с това задължение да се търси единодушие, доколкото е допустимо ”, добави Владислав Панев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР