Българите се интересуват все повече от традиционната китайска медицина, наслаждават

...
Българите се интересуват все повече от традиционната китайска медицина, наслаждават
Коментари Харесай

Китай винаги ни изненадва с нови и различни вкусове, аромати, и идеи за разпространяване на културните традиции на страната

Българите се интересуват от ден на ден от обичайна китайска медицина, любуват се на вкусните и ароматни китайски чайове и достоверния метод за приготвянето им и по този начин схващат още по-добре традициите и културата на Китай

В самото начало на Китайската нова година на Дракона, първият и към този момент единствен магазин в българската столица София за същински китайски билки, от които се подготвят гранулирани лечебни чайове по предписания от обичайна китайска медицина означи тържествено своя първи рожден ден.

 Собственик и „ основно настоящо лице ” е Антон, който откровено се зарадва за интереса от страна на Българската редакция на КМГ, защото той е роден и живее в България, само че неговата баба е китайка, а с изключение на в България, самият той дълго време е живял в Китай, където е приключил медицина. В момента се занимава с пулсова диагностика и подготвяне на лечебните билкови чайове по специфични предписания на обичайна китайска медицина. Заедно със своя сътрудник Кирил, който пък е „ експерт по чая ” и достоверната китайска чаена гала, двамата посрещат многочислените гости, които се доверяват на китайската медицина.

По случай първия рожден ден, магазинът беше цялостен с хора, както постоянни клиенти, които се записват няколко дни и даже седмици авансово, по този начин и с поканени за тържеството, на което имаше с изключение на над 20 типа прелестен и благоуханен китайски чай, торта, китайски сладкиши и други лакомства и деликатеси.

Специално поради късия диалог с нас, Антон отдели няколко минути, с цел да ни опише за себе си и за концепцията си да оказва помощ на хората посредством обичайна китайска медицина. Ето какво споделя Антон за КМГ: „ Нашият магазин се споделя „ Мама Билка ” и предлага разнообразни предписания по китайската обичайната медицина, имаме над 110 разнообразни билки, които са в гранулирана форма и посредством тяхното разбъркване по специфичните предписания от обичайна китайска медицина оказваме помощ на хората за лекуване на разнообразни заболявания, като в същото време по този метод разпространяваме китайската просвета и китайския метод на живот. Приготвяме и билкови питиета, които имат по-специфичен усет, само че също са извънредно потребни и притеглят вниманието на посетителите.

На въпрос на КМГ какви заболявания се лекуват и какви хора идват, младият доктор дава отговор, че при тях идват и дами и мъже с разнообразни болести, лекуват се бодърствуване и тревога, метаболитни проблеми, болки в ставите, а изключително в този момент, в сезона на другите вируси се подготвят доста гранулирани специалитети за усилване на имунната система.



Кирил ни демонстрира по какъв начин се подготвя гранулирана напитка от няколко билки – той подготвя чай против сезонните вируси и за усилване на имунитета.

И най-после – новината: в околните дни, в постройката на Китайския културен център в София, Антон ще започва и ще води специфичен курс по основи на обичайна китайска медицина. Но по тази причина ще разкажем различен път.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35613Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед53618Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед7266Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26329Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35603Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376465Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234938Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115830Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100523Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93945Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР