Българите са любители на червеното вино, особено през студените месеци

...
Българите са любители на червеното вино, особено през студените месеци
Коментари Харесай

Защо много хора започнаха да слагат лъжица сода във виното, когато са на ресторант

Българите са фенове на аленото вино, изключително през студените месеци от годината. Цената на качествената гроздова напитка по магазините не е по никакъв начин налична. Повечето хора избират да си го закупуват на едро, само че тогава рискът е по-голям. Няма по какъв начин да сме сигурни какви добавки има в напитката и дали в действителност следва да консумираме ферментирали плодове.

Съществува един трик, с помощта на който можете за нула време да узнаете дали виното, поднесено на трапезата ви, е същинско или не. Този трик разрешава да бъде прилаган и в ресторанта.
 Червеното вино не защищава от инфаркт и не е потребно за сърцето Червеното вино не защищава от инфаркт и не е потребно за сърцето
Чували сте за изгодите от пиенето на алено вино, в това число скорошни изследвания, съгласно които аленото вино усъвършенства сърдечно-съдов...

Как разбираме дали виното е същинско с 1 лъжица сода?
Може и да не знаете, само че аленото вино, което е минало през естествена ферментация, наложително съдържа гроздово нишесте. За да разберете дали то е с високо качество, би трябвало да преминете през няколко лесни стъпки.

Ако сте в ресторант помолете сервитьора за спомагателна чаша и една лъжица елементарна сода за самун. Изсипете содата в празната чаша и отлейте минимално количество от винената напитка. Двете субстанции – содата и нишестето, ще реагират. Като резултат от това цветът на виното ще се промени и ще стане със зелено – кафяв нюанс.

Когато обаче не са ви сервирали качествено вино, това значи, че в него ще липсва какъвто й да е било % гроздово нишесте. Напитката няма да промени цвета си.
 Как да отворим виното с обувка? Не е за поверие, че това е допустимо! Как да отворим виното с обувка? Не е за поверие, че това е допустимо!
Кой не обича да си сипе чаша вино след дълъг, тежък и изтощителен работен ден? Гроздовата напитка освен съумява да ни отърве от напрежението...

Този трик, както към този момент споменахме, разрешава да бъде осъществен в домашни условия и в ресторант. Всичко е толкоз просто, а най-после узнавате за броени секунди истината.

Направете го и затвърдете вярването си, че в обичания ви ресторант ви сервират качествени напитки, съпътстващи вашата вечеря!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР