Българите най-често си търсят правата при покупка на стоки от

...
Българите най-често си търсят правата при покупка на стоки от
Коментари Харесай

Най-често си търсим правата при покупка на стоки от ЕС

Българите най-често си търсят правата при покупка на артикули от Европейски Съюз . Това заключи за Дарик шефът на Европейския потребителски център в България Игнат Арсенов.

Гражданите от ден на ден привикват със своите права, само че защо да внимаваме при покупки на артикули от страните в Европейски Съюз или при резервация на самолетни билети и хотели ?

" Трябва да знаем, че когато купуваме самолетен билет или отмора , ние няма да можем да се откажем по-късно гратис. Още по време на резервацията би трябвало да забележим цената дали ни устройва, дали не сме объркали мястото, на което ще вървим или датите ", поучава Арсенов.
 iStock/Getty Images
Важно за потребителите е при онлайн резервациите да ревизират прецизно дали са показали верен имейл адрес. " Трябва доста деликатно да вкарваме данните си, а когато плащаме да внимаваме дали уеб сайтът е сигурен ", показва още той.-->

Независимо по какъв метод пътуваме имаме избрани права. Основните проблеми, които се срещат при извършването на покупки онлайн са: недоставени артикули, дефектни такива или невърнати пари. " Най-честите недоволство при извършване на покупки онлайн са свързани със закъснение или никаква доставк а на стоката. Някои от жалбите са свързани и с правата ни по време на пътешестване, най-много с въздушен превоз, само че зачестяват и случаите с автобусен превоз ", твърди Игнат Арсенов.
 ThinkStock/Getty Images
Директорът на Европейския потребителски център в България изясни и какви са правата ни: " Имаме 2 години гаранция на всички артикули. Имаме право на 14-дневен период да завърнем всяка една стока, закупена по интернет, с доста дребни изключения ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР