Българите, които имат намерение да започнат работа във Великобритания, имат

...
Българите, които имат намерение да започнат работа във Великобритания, имат
Коментари Харесай

Лондон дава още 4 г. шанс за гурбет на българите

Българите, които имат желание да стартират работа във Англия, имат още 4 година късмет да го създадат. Лондон дава до три години право на престой в страната на жителите на Евросъюза, които са пристигнали на Острова преди края на 2020 година Това е краткотрайната скица, която ще размени свободното придвижване на хора, при положение, че  Обединеното кралство и Европейски Съюз не се схванат за Брекзит.

 Така хората, които са решили да живеят и работят във Англия и са пристигнали там преди края на идната година,  ще могат да аплайват за престой до декември 2023 година при положение, че Англия и Европейски Съюз не се схванат и Brexit е без договорка. Правителството се надяваше изцяло да приключи свободното придвижване на жители на Европейски Съюз при Brexit без договорка, само че очевидно се е отказало от това желание, написа BBC, представен от Трафикнюз .

Свободното придвижване на жителите на Европейски Съюз обаче няма да завърши автоматизирано вследствие на Brexit без договорка, тъй като правото на Европейски Съюз ще продължи да се ползва, до момента в който неговото правно съображение не бъде анулирано.

Новата скица ще бъде отворена за Европейското икономическо пространство и швейцарските жители,  както и за „ близкото им семейство “,  които се реалокират във Англия за първи път, се споделя в известие на държавното управление.

От него излиза наяве още, че  процесът на онлайн кандидатстване " ще бъде елементарен и безвъзмезден ".

Междувременно жителите на Европейски Съюз, които към този момент живеят в Обединеното кралство, имат право до 31 декември идната година да аплайват по схемата за уседналост на Европейски Съюз.

Обявявайки новата скица, вътрешният секретар Прити Пател съобщи, че " по-строгите инспекции и прекратяването на свободното придвижване, както е сега ", ще оказват помощ на Обединеното кралство да си върне контрола над границите.

" В бъдеще ще въведем нова имиграционна система, основана на точки, построена към уменията и гения, които хората имат, а не от кое място са ", добави Пател.

Схемата за споразумяване на правата на Европейски Съюз има за цел да записва жители на Европейски Съюз във Англия, които желаят да останат в страната.

Към юли единствено една трета от предстоящите 3,3 милиона жители на Европейски Съюз, основани в Обединеното кралство, са кандидатствали.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР