Българите Илиян Радулов, Йоана Константинова и Росица Денчева започнаха с

...
Българите Илиян Радулов, Йоана Константинова и Росица Денчева започнаха с
Коментари Харесай

Радулов, Константинова и Денчева започнаха с победи в Траралгон

Българите Илиян Радулов, Йоана Константинова и Росица Денчева започнаха с победи на шампионата от най-високата категория за юноши и девойки на ITF в Траралгон (Австралия). Основните схеми при юношите и девойките са формирани от по 64 състезатели.

Надпреварата предхожда първия за 2023 година шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия.

Илиян Радулов, подложен под №1 при юношите, победи с 6:4, 6:4 Себастиан Ериксон от Швеция. Във втория кръг Радулов ще играе против Лоренцо Карбони от Италия.

Адрияно Дженев отстъпи с 4:6, 4:6 от Партрик Шолен от Швейцария.

При девойките Йоана Константинова направи поврат и победи с 6:7(2), 6:3, 6:4 Вивиан Янг от Нова Зеландия. Във втория кръг Константинова ще играе против №14 в схемата Хаиу Киношита от Япония.

Росица Денчева също направи поврат и отстрани с 4:6, 6:2, 6:3 Теадора Рабман от Съединени американски щати. Денчева ще играе във втория кръг против Лили Тейлър от Австралия.

Утре стартират срещите и от шампионата на двойки. Шампионите от „ Ориндж Боул " за юноши до 18 година Илиян Радулов и Адрияно Дженев са сложени под №2 в схемата. Българите ще играят на старта против Килиян Бигун и Меках Бигун от Съединени американски щати.

При девойките Йоана Константинова и Росица Денчева ще стартират против Аветина Ибрахимова и Кристиана Сидорова от Русия.

Треньор на родните гении от страна на Българската федерация по тенис е Пресиян Коев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР