Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и

...
Българите харчат най-много за интернет и телефон в Европа и
Коментари Харесай

Евростат: Българите харчат най-много за интернет и телефон в ЕС

Българите харчат най-вече за интернет и телефон в Европа и минимум - за обезпечаване. Изводите са на европейската статистика, съгласно която България е отличник в Европейски Съюз по разноски за връзки.

Данните демонстрират по какъв начин разпределяме парите си. Според Евростат, харчим повече от междинния европеец за храна, за алкохол и цигари и за гориво. Но не колкото Люксембург и Естония, които са най-разточителни в пиенето и пушенето, оповестява Нова телевизия.

За гориво отиват съвсем 8 на 100 от приходите ни- повече от междинното, само че не толкоз обилно като в Словения, които харчат 10 % от парите си, с цел да изпълнят резервоара. Не сме толкоз смели в харченето обаче за облекла и обувки, регистрира Евростат. Даже сме последни. Заделяме единствено 3 % от парите си за това.

Първото ни място е за разноските за интернет, телефон и пощенски услуги. Почти двойно плащаме спрямо останалите, с цел да поддържаме връзка. Експертите поучават, с изключение на харчовете, да създадем план и на заделените пари. И в случай че желаеме да имаме постоянни персонални финанси, най-добре да отделяме настрани най-малко 10% от месечния си приход, какъвто и да е той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР