Българите Евелин Колев и Викторио Илиев стартираха с победи участието

...
Българите Евелин Колев и Викторио Илиев стартираха с победи участието
Коментари Харесай

Евелин Колев и Викторио Илиев стартираха с победи на Европейското по бокс за юноши

Българите Евелин Колев и Викторио Илиев стартираха с победи присъединяване си на Европейското състезание по бокс за юноши и девойки в Монтесилвано. Родните гении се класираха за втория кръг на своите категории на шампионата в Италия.

При 52-килограмовите Колев не остави подозрения в разликата в класите против естонеца Роман Будиков. Българинът ликува с 5:0 съдийски гласа. Той ще боксира на следващия ден против представителя на Германия Ахмед Алсаханов.

При 57-килограмовите пък Викторио Илиев наложи волята си над Мате Хараишвили (Грузия). Срещата мина равностойно, само че националът ни организира доста добър финален рунд, в който взе преимущество и стигна до триумф с 4:1 гласа. Двубоят бе избран и за най-хубав в програмата. Илиев ще срещне на следващия ден молдовеца Артьом Толстой за място на четвъртфиналите.

Извън сметките остана Сами Халил (66 кг), който отстъпи на арменеца Аргищи Хакобян.

Днес на кръга ще се качат още двама български представители. Силян Попов (46 кг) стартира присъединяване си на Европейското състезание против Емирхан Актюрк (Турция). Мачът е 13-и в следобедната сесия, която започва от 15:00 часа. Във вечерната стратегия Ивайло Петров (80 кг) ще срещне неговия съотечественик Мурат Тас. Двубоят е трети, а сесията стартира от 18:30 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР