Българинът с гръцки паспорт - Кристиян Голомеев, спечели сребърен медал

...
Българинът с гръцки паспорт - Кристиян Голомеев, спечели сребърен медал
Коментари Харесай

Българин с гръцки паспорт завоюва сребро на световното по плуване

Българинът с гръцки паспорт - Кристиян Голомеев, завоюва сребърен орден на 50 м свободен жанр на международното състезание по плуване в Южна Корея. Той раздели второто място в най-бързата дисциплинираност с бразилеца Бруно Фратус с време от 21,45 сек.

Златото бе извоювано от американеца Кейлъб Дресъл с 21,04 сек., като това е усъвършенстван връх на международни шампионати.

На миналогодишното европейско състезание Голомеев стана вицешампион с 21,44 сек. Постижение, който му донесе наградата Спортист №2 на Гърция за 2018 година

Снимка: Getty Images

От близо година Кристиян Голомеев организира подготовката си в Сан Диего, щата Калифорния. Той е част от плувната школа " Тим Елит Акуатик ".

Кристиян е наследник на Цветан Голомеев - дълготраен народен рекордьор на 50 и 100 м свободен жанр, участник на две олимпиади. Също по този начин той е племенник на именития български баскетболист Атанас Голомеев.

Кристиян е роден на 4 юли 1993 година Майка му Кристина умира по време на раждането след здравна неточност. Баща му взема решение да напусне страната и отглежда сина си в Гърция.

През 2014 година Кристиян демонстрира на света големия си капацитет. Като студент в университета в Алабама, той слиза под 50 секунди (49,49) на 100 м свободен жанр, давайки по-добро време от дългогодишния народен връх на България, подложен от татко му Цветан Голомев през 1988 година - 50,27 сек.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР