Българинът Никола Цолов се класира на 17-та позиция в първата

...
Българинът Никола Цолов се класира на 17-та позиция в първата
Коментари Харесай

Никола Цолов със 17-то място в първата квалификация за сезона във Формула 3

Българинът Никола Цолов се класира на 17-та позиция в първата за сезона подготовка във Формула 3, която се организира на пистата " Сахир " в Бахрейн.

Никола, за който това е дебютна конкуренция в този шампионат реализира време от 1:47.593 минути, което му отреди място във втората половина на стартовата решетка и за двете съревнования, които ще слагат началото на сезона във Формула 3.

Цолов, който през предходната година победи с купата в испанската Формула 4, остана на малко повече от половин секунда зад спечелилия от квалификацията Габриеле Мини.

Италианският водач на Хайтех даде време от 1:47.055 минути и по този метод ще потегли от полпозишън в главната конкуренция в неделя (5 март), която ще започва в 10.50 часа българско време.

Преди това в събота (4 март) обаче в 11.15 часа българско време ще бъде даде и формалното начало на сезона във Формула 3 със спринтовото съревнование. В него от първо място ще потегли водачът на Кампос Хосе Мария Марти, защото по правилник най-хубавите 12 от квалификацията започват в противоположен ред по време на съботната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР