Българинът малко промени нагласите си и след автомобила започна да

...
Българинът малко промени нагласите си и след автомобила започна да
Коментари Харесай

След автомобила, българинът започна да застрахова живота и здравето си

Българинът малко промени настройките си и след автомобила стартира да застрахова живота и здравето си. Това сподели пред БНР изпълнителеният шеф на застрахователните компании „ “ и „ Животозастрахователен институт “ София Антонова.

Тенденцията на застрахователния пазар за здравните застраховки и на застраховките „ Живот “ е позитивна, означи тя. По думите й, има засилен интерес към застраховките „ Живот “.

Сред новите и настоящи оферти от последната година е застраховката „ “. Тя покрива освен разноски за лекуване отвън поеманите от Здравната каса, само че и компенсации при неработоспособност, когато се изплащат средства, които да подкрепят потърпевшия от това заболяване. Особеното е, че все още на подписване на застраховката човек би трябвало да е здрав. Попълва се въпросник, в който лицето заявява това, разясни Антонова.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Да си изпатиш от обществени придобивки в България – оказ...

При пътешестване в чужбина застрахователят не покрива разноски за, тъй като това е авансово известно изискване за пътуващия, посочи още София Антонова.

Няма да има ограничавания или възбрана за хората, които не са имунизирани, да подписват, акцентира тя.

При застраховката „ Отмяна на пътешестване “ има възобновяване на цената на авансово платените екскурзии за чужбина - резервации, самолетни билети и всичко това, което човек може да загуби, в случай че се разболее от ковид и не може да пътува, означи Антонова.

„ Или противоположното – в случай че по време на се наложи по-рано да се прибере в България поради наложено ограничаване от локалните управляващи в съответната страна, също се покриват разноските за връщането в България, както и неизползваната част от пътуването. “

В момента се търсят по-високи застрахователни суми за покритие на риска Covid, добави София Антонова. Застраховката при пътешестване покрива единствено разноските отвън територията на страната, не включва, изискван от туроператорите преди пътешестване, разясни застрахователният специалист.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР