Българинът Ивайло Иванов се класира на седмо място в категория

...
Българинът Ивайло Иванов се класира на седмо място в категория
Коментари Харесай

Ивайло Иванов завърши седми на Световното по джудо, контузия в репешажите го лиши от шанс за бронз

Българинът Ивайло Иванов се класира на седмо място в категория до 90 кг на Световното състезание по джудо в Ташкент (Узбекистан). Иванов стартира с триумф с " вадзари " над Комроншох Устопирийон (Таджикистан), а по-късно се оправи и с " вадзари " и с французина Никола Мюнге.

На четвъртфиналите българинът се изправи против международния вицешампион и олимпийски бронзов медалист от Токио 2020 Давлат Бобонов (Узбекистан). Двамата си размениха по едно " вадзари ", след което представителят на домакините стигна до успеха с сполучлива офанзива за " ипон " 1:18 минута преди края.

В репешажите Иванов се изправи против международния вицешампион от Баку 2018 и сегашен Пан-американски отличник Иван Фелипе Силва Моралес (Куба). В постоянното време двамата не съумяха да стигнат точки, само че кубинецът беше по-активен и българинът получи две предизвестия " шидо ". В 1:19 минута на продължението при опит за офанзива Иванов получи травма на дясното коляно и не съумя да продължи, което означаваше, че се лишава от опцията за присъединяване в мача за бронза.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР