Българинът Даниел Иванов-Аоияма ще се завърне в елита на японското

...
Българинът Даниел Иванов-Аоияма ще се завърне в елита на японското
Коментари Харесай

Официално: Даниел Иванов-Аоияма се връща в елита


Българинът Даниел Иванов-Аоияма ще се завърне в елита на японското професионално сумо. Новината бе доказана публично от Асоциацията по сумо, която разгласява листата с участници в идния шампионат "Хару башьо" в Осака, втори за сезон 2018.

"Синята планина" през януари в Токио се бори във втора дивизия "джурю" и финишира на трето място с баланс девет победи и шест загуби.

Това се оказа задоволително за връщането на 188-килограмовия герой от Елхово в елитната "макуучи". От нея изпаднаха 39-годишният деец Аминишики, някогашният "одзеки" Терунофуджи и 38-годишният Такекадзе. Техните места ще заемат спечелилият в "джурю" Мьогирю, Аоияма и Хиденоуми.

В края на предишния сезон "Синята планина" контузи десния си гален по време на ноемврийския шампионат "Кюшю башьо" във Фукуока и завоюва единствено три от 11 битки, а в четири изобщо не съумя да излезе на дохьото. По този причина Аоияма бе заставен да се подвизава във втора дивизия "джурю", само че бързо извървя своя път към връщането в елита.

Миналата година на шампионата в Нагоя през юли "Синята планина" имаше отличен късмет да завоюва Купата на Императора, само че тя в последна сметка стана владеене на най-титулувания сумист Хакухо. Даниел Иванов дебютира в "макуучи" във Фукуока през 2011 година

На шампионата в Токио Купата на Императора стана владеене на Точиношин, който стана първият грузинец, печелил най-престижната премия в античния японски спорт. 30-годишният Точиношин завърши с 14 победи и единствено едно проваляне. Сега той ще бъде с сан "секиваке", а през май ще има опция да претендира за второто в йерархията звание "одзеки". Турнирът в Осака ще се организира в интервала 11 - 25 март. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР