Българинът Даниел Иванов-Аоияма няма да продължи участието си в турнира

...
Българинът Даниел Иванов-Аоияма няма да продължи участието си в турнира
Коментари Харесай

Аоияма приключи с борбите във Фукуока и може да изпадне от елита, велик шампион сгафи фатално


Българинът Даниел Иванов-Аоияма няма да продължи присъединяване си в шампионата по сумо "Кюшю башьо" във Фукуока поради контузията, която получи по време на вчерашната си битка с Окиноуми. В опита си да отбие офанзивата на своя противник и да се задържи в рамките на дохьото, борецът от Елхово контузи неприятно десния си гален.

Още преди този момент той имаше и проблем с лявото коляно, а в този момент е застрашен от намаляване в йерархията. Има огромна възможност "Синята планина" да стартира идната година във втора дивизия "джурю". 197-килограмовият Даниел Иванов дебютира в елитната "макуучи" точно във Фукуока, през 2011 година На шампионата в Нагоя през юли тази година Аоияма имаше отличен късмет да завоюва Купата на Императора, само че тя в последна сметка стана владеене на най-титулувания сумист Хакухо.

По друга и радикално друга причина великият първенец Харумафуджи също се отдръпна от конкуренцията във Фукуока, а за него следствията ще са доста по-тежки.

Днес стана известно, че 33-годишният "йокодзуна" Харумафуджи е пребил осмия "маегашира" на Изтока Таканойва на 26 октомври по време на вечеря. Монголецът е бил в положение на алкохолно замайване и в един миг е решил, че Таканойва не демонстрира нужното почитание към популярен първенец като него и по тази причина би трябвало да го превъзпита. В един миг е изгубил напълно надзор, взел е бирена бутилка и няколко пъти е блъснал с нея сънародника си, който е шест години по-млад от него. В резултат от "възпитателната работа" Таканойва е със разтърсване на мозъка и доста пострадвания в главата.

Сега Харумафуджи се отдръпна непринудено, а Асоциацията проверява извънредно сериозния случай. Постъпката на Харумафуджи не може да бъде оправдана и в случай че монголецът самичък не се отдръпна от сумото, това ще стане факт след уволняване, а тогава той ще загуби извънредно доста привилегии. При всички случаи Харумафуджи към този момент е навън от професионалното сумо, в което стигна до върха и девет пъти се пребори за най-ценния трофей - Купата на Императора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР