Българинът Атанас Скатов взе най-голям процент от гласовете в публичното

...
Българинът Атанас Скатов взе най-голям процент от гласовете в публичното
Коментари Харесай

Алпинистът Атанас Скатов грабва приза „Зелена личност“ 2019

Българинът Атанас Скатов взе максимален % от гласовете в общественото пространство в конкуренцията за наградата „ Зелена персона " - част от Националния конкурс „ Най-зелените компании в България ", проведен от b2b Media.

Успехът на Скатов идва директно откакто той съумя да изкачи третия по височина връх на планетата. След 15-часов преход и с чревна и белодробна зараза той стъпи на 8-хилядника Канчендзьонга, а след завръщането си от експедицията съобщи, че към този момент е окуражен да покори върховете Гашербрум 1 и 2. Той възнамерява идващото му нанагорнище да бъде през юни, само че преди този момент ще вземе своето отличие „ Зелена персона " по време на публична гала.

Сред номинираните за наградата тази година бяха още: Мария Недевска, Организатор на велопоход " Заедно " в поддръжка на хората с хемофилия, Ученици от ПМГ „ Баба Тонка " в Русе - основатели на биопестицид, който не вреди на пчелите, Българският инженер Орлин Илиев, който получи премия от Европейската комисия за енергоефективна постройка, Създателят на " Зеленият тим на България " Калин Христов и Лазар Радков, създател на благотворителната самодейност „ Капачки за бъдеще ".



Освен българският планинар, в състезанието ще бъдат отличени и призьорите в обособените категории, където се състезават компании, общини и неправителствени организации със своите зелени хрумвания, планове, акции или цялостни политики, извършени през 2018 година и свързани с опазването на природата и подобряването на средата, в която живеем.

Националният конкурс „ Най-зелените компании в България " се организира за 9-та година и е под патронажа на Министерството на околната среда и водите.

Тази година в конкуренцията вземат участие планове и хрумвания от цялата страна, като за първи път има най-силна конкуренция в категория „ Автоиндустрия и превоз ".

Предстои кандидатурите да бъдат оценени от влиятелното жури, а измежду новите имена в него са Силвия Костова, шеф ръководство „ Корпоративни връзки и маркетинг " в Пощенска банка и Ивелина Василева, ръководител на Комисията по околната среда и водите и зам.-председател на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в 44-то Народно заседание.



Кои са призьорите в това издание на Зелените Оскари ще стане ясно по време на формалната гала по награждаване на 7 юни от 19 часа.

За Атанас Скатов:

Атанас Скатов е височинен планинар, мотивационен преподавател, продуцент на филми и създател на книги, свързани с неговите експедиции. По специалност е агроном по растителна отбрана. За по-малко от 6 години съумява да изкачи 7 върха с височина над 8000 метра и да стане първият българин съумял да изкачи Седемте континентални първенци (Seven Summits). Всичко това той реализира единствено на растителен хранителен режим, без да е имал професионален опит във височинния алпинизъм и без да е спортувал до 2012 година.

За последните 6 години, Атанас Скатов взе участие в 16 експедиции по света като сполучливо изкачва 13 върха. Това е освен национално, само че и международно достижение, даже и без да се вземе поради режима му на хранене.

Освен планинар, Атанас Скатов е и мотивационен преподавател, като изнася над 150 лекции и семинари свързани с личностното развиване и силата на човешкия дух, както в страната, по този начин и в чужбина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР